Geçtiğimiz günlerde elektronik postama yollanan bir ileti geldiğini gördüm. Gelen ileti henüz Fen Lisesinde okuyan genç bir okurum tarafından gönderilmişti. 5 Kasım 2014 tarihli “Fen Lisesi Nereye Gidiyor?” başlıklı yazım dolayısıyla teşekkür eden genç kardeşimiz sorunun devamı ve yaşanan sıkıntılar üzerine bana ulaşma ihtiyacı hissetmiş ve konunun yeniden gündeme gelmesi ve seslerinin duyurulmasını talep etmiş.

Genç okurum okulda son senesine gelmiş olmasına rağmen arkadan gelen kardeşlerini düşünerek sorumlu ve bilinçli bir davranış göstermişti. Bu genç kardeşimize hayır demek olur mu? Ben de konuyla ilgili  yeniden araştırma yapmaya karar verdim.

Kentimiz için çok önemli bir nitelikte olan bu eğitim kurumunun el üstünde tutulması gerekirken adeta üvey evlat muamelesi görmesine bir anlam veremiyorum.   

Gelen iletide  bina altyapısının yetersiz olması sebebiyle trafonun patladığı aktarılıyordu. Yaşana olay sonrasında öğrencilerin fenalaştığı, hemen hepsinin sinirlerinin bozulduğu da öğrenci kardeşimizin tespiti olarak aktarılıyor. Ayrıca bir 9. sınıf öğrencisinin sağlık kuruluşuna bile götürülmek zorunda kalındığı bilgisi veriliyor.

Söylenenler doğruysa olayın en acıklı ve vahim yanı da Belediye başkanı sayın Badem’in olaydan sonra okula gittiğinde yaptığı konuşma ve tavırları. Her ne kadar resmi bir açıklama olmasa da Mahmut Badem’in adeta “buna şükredin Tire’ye de gitmek zorunda kalabilirdiniz, elinizdeki ile yetinin…” ve “size açık destek versek, imar konusunda imtiyaz tanısak, diğer okullara ne diyeceğiz…” tarzında söylemlerde bulunduğu dilden dile aktarılıyor. Sayın Badem’e sormak gerek “İmam Hatip’e 24.000 m2’nin yarısı verilip de aynı bahçedeki bina kısa zamanda bitirilirken İmam hatip’e imtiyaz tanınmış olmuyor mu?

Hepimizin kendimizden çok onları düşündüğümüz, endişe ettiğimiz ve üzerlerine titrediğimiz çocuklarımızın eğitim kurumunda yaşadığı bu durumun hiç hoş olmadığı sayın idareciler tarafından sanırım kabul görecektir.

Önceki yazımda da belirttiğim gibi bina sorunu başlangıçtan beri devam ediyor ve maalesef bir çözüm üretildiğine dair hiçbir bilgilendirme de yapılmıyor. Fen Lisesi’ne ait arsa İmam Hatip'e veriliyor. Maalesef kentin ve kentlinin okulu Ödemiş Fen Lisesi bu yaşananlar sonrasında gözden düşme ile karşı karşıya. Bir yandan başarıyı arttırmak ve de daha nitelikli öğrencileri okula kazandırmak istiyorsunuz, diğer yandan sorunları çözeceğinize daha da sorunlu bir okul profili ortaya çıkmasına seyirci kalıyorsunuz.  

Okul idarecileri, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerine soruyorum; “Fen Lisesini bu sıkıntılardan kurtarmak ve kalıcı bir çözüme ulaşmak adına neler yapıyorsunuz? Hangi ilerlemeler kaydettiniz? Somut plan ve projeler nelerdir?” . Bir önceki yazımda konunun muhataplarından konuyla ilgili kesin ve net cevaplar beklediğimi yazmıştım ama maalesef kimse üzerine alınmadığı için olsa gerek hiçbir cevap alamadım. Umarım bu yazımdan sonra başta İl Milli Eğitim Müdürü sayın Vefa Bardakçı olmak üzere ilgili idareciler; velileri, öğrencileri, Ödemiş halkını ve bizleri aydınlatırlar.