Adı “Ölüm Yolu” olarak anılmaya başlanan Tire-Selçuk Karayolu’nda dün sabah saatlerinde feci bir trafik kazası meydana geldi. Bir kamyonun bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada; 1 kişi öldü, 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Trafik kazası Alaylı (köyü) kırsal mahallesi yakınlarında meydana geldi.

Karşı şeride geçince facia meydana geldi

İddiaya göre kaza şu şekilde meydana geldi: Selçuk yönünden Tire istikametine seyir halinde bulunan Habip Taş (38) yönetimindeki “50 EV 663” plakalı kamyon, Alaylı Köyü yakınlarına geldiği esnada, önünde yolcu almak için durmakta olan Tire – Selçuk minibüsünü gördü.  Önündeki minibüse çarpmamak için ani manevra yapan kamyon, sol şeride geçince karşı yönden gelen Feridun Kırıcı (31) yönetimindeki “35 T 0558” plakalı otomobile çarptı.

Otomobil sürücüsü olay yerinde öldü

Şiddetli çarpma sonrası hurdaya dönen otomobilin direksiyonunda bulunan talihsiz adam olay yerinde feci şekilde can verirken, yanında bulunan eşi Figen Kırıcı (30) ise ağır yaralandı. Kazayı kamyon sürücüsü Habip Taş hafif yaralı olarak atlattı. Olay yerine gelen ambulansla Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kadının yoğun bakım ünitesinde müdahaleye alındı. Edinilen bilgilere göre genç kadının durumunun çok ciddi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazaya sebebiyet veren kamyonda Ahmet Kızıltepe (34) isminde bir de yolcu bulunduğu ve kazada yaralanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Tire - Selçuk Taşıyıcı Kooperatifi’nden açıklama

Feci kazada, yolcu almakta olan minibüsün suçluymuş gibi gösterildiğini ve bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiren Tire Selçuk Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Eşref Koyu, “Kazada minibüsün herhangi bir ihmali bulunmamaktadır. O esnada dörtlülerini yakıp gayet nizami şekilde yolcusunu almakta olan minibüsü sollamak isteyen kamyon, karşı yönden gelen otomobil ile çarpışmıştır. Seyir halindeyken kamyonun önünde birden minibüsün durduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kazada hayatını kaybeden merhuma Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi