Başbakanlık komisyonu tarafından iki günde bu yana görüşmeleri devam eden “Terörle Mücadelede” kararları kapsamında yeni önlemler alınmasına karar verildi.

Başbakanlıkta “Terörle Mücadele “ kapsamında yapılan önlemelerde ev tipi tüplere Seri Numarası ve Kare kod getirilecek. Alınan kararla 12 kilogramlık mutfak tüpleri öncelik verilerek piknik tüp ve sanayi tüplerinin satış ve dağıtım süreci izlenecek. Tüp satın alan müşterileri isim adres ve kimlik bilgileri alınacak. Hurdaya çıkan tüpler ise geri dönüşüme sunulacak. Alınan önlemler kapsamında Türkiye’ye yurtdışından girişi yapılan LPG tüplerinin girişi engellenecek.

Yücel Irak ; “TAKİBİ ZOR OLACAKTIR”

Alınan önlemlerle ilgili olarak Ödemiş Irak Ticaret BP Tüp Satış Temsilcisi Yücel Irak’a yeni yürürlüğe girecek olan yasayla ilgili görüşlerini sorduk. Irak ; “ uygulama her ne kadar yapılsa da bunun takibi çok zor olacaktır. Şüpheli durumlarda vatandaşların güvenlik güçlerine haber vermeleri daha doğru olacaktır. Mesela müşteri yeni taşınmıştır benden tüp ister ben göndermek zorundayım. Yada müşteri aracıyla dükkana yaklaşıp tüp istedi biz satıcılar olarak müşteri memnuniyeti karşılamak zorundayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi