HABER GAMZE ONAN

Küçük Menderes Havzası’nın en büyük açık Pazarı olma özelliğine sahip olan Cumartesi Pazarı çevre mahallelerden gelen esnaflara da ekmek kapısı oluyor. Her türlü ihtiyacın rahatlıkla karşılanabildiği Cumartesi Pazarı’nı bu hafta yağmur vurdu. Yağan yağmurlarla satışların oldukça düştüğünü belirten Pazar esnafı içinde bulunmuş olduğumuz ramazan ayının da bunda etkili olduğunu belirttiler.

Seçimlerden sonra piyasa da büyük bir durgunluk olduğunu belirten Tahir Uygun, “Seçimleri geçirdik şuan herkes beklemede piyasa da bir durgunluk zaten mevcut. Yağmurların yağmasının ziraat kesimlerine büyük faydası oldu fakat bugün yağan yağmur ise esnafın işlerini düşürdü, pazarın erken dağılmasına sebep oldu ve pazar esnafını mağdur etti.”

Malların sergide kaldığını belirten Muammer Emirbaş, “Ramazan ayı olması nedeniyle işlerimiz zaten düşüyor yağmur da bunu tetikledi işler tamamen azaldı. Bugün sergiyi ha açmışız ha açmamışız değişen bir şey yok. Seçimlerden sonra piyasada meydana gelen durgunluk bizi de etkiledi. Biz kendi işlerimizi düşünüyoruz ve işlerimizin biran önce düzelmesini istiyoruz.”

Zeytincilik ile uğraşan ve fiyatların uygun olduğunu söyleyen Gürkan Akar, “Zeytincilik yapıyorum ve yaptığım zeytin fiyatları ramazandan önce fiyatları daha fazlaydı fakat ramazan ayında piyasa zaten kötü olduğu için  %20 indirim ile satıyoruz. Allah bereket versin bir şeyler kazanıyoruz. Fakat piyasa durgun Ödemiş’te çiftçilik ile uğraşan çok fazla vatandaşımız var piyasa özellikle bu vatandaşlarımızı Pazar anlamında etkilemekte.”

Yola şemsiyesiz çıkan vatandaşlarda zor durum yaşarlarken yağmurdan kaçmak için sergi saçaklarının altına sığındılar.

 

Editör: Haber Merkezi