Haber: Tolga KIZGIN

Geçtiğimiz günlerde Ödemişli vatandaşlar, bazı esnafların kaldırım işgali konusunda sarı çizgi uygulamasına uymayarak, yayaların geçiş hakkını kısıtladığını belirterek tepkilerini dile getirmişlerdi. Yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmemesine tepki göstererek, yayalar için yapılan kaldırımların biran önce esnafın işgalinden kurtarılmasını, yetkililerin sorunu çözmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Bu durum üzerine Ödemiş Belediyesi, kaldırım işgallerinin engellemesi konusunda Kent Konseyi, Bilimum Gıda maddeleri Odası, Terziler ve Esnaf Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası temsilcileri ve belediye daire müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Belediye Başkan Yardımcısı M. Şevket Akgün başkanlığında belediye hizmet binasında yapılan toplantıda, kaldırım işgalleri konusunda vatandaşların karşılaştığı sorunlar gündeme geldi. Çözüm üretmek adına katılımcılar kaldırım işgalleri konusunda görüşlerini bildirdiler.

Sarı çizgi uygulaması yeniden uygulanacak

Vatandaşların cadde ve sokaklardaki kaldırımları daha rahat kullanabilmesi için esnafın dükkân önündeki kaldırımı kullanmasında, standart getirilmesi amacıyla, geçmiş yıllarda uygulanan sarı çizgi uygulaması yeniden uygulanacağı belirtildi.  Belediye yetkileri tarafından yapılacak çalışma sonucunda sarı çizgi uygulamasına göre kaldırım taşından, dükkân sınırına kadar olan mesafenin en az 100 cm’si hariç olmak üzere, en çok 60 cm’ye kadar işgal edilebileceği bildirildi.

İLGİLİ HABER

Kaldırımlardan yürüyemeyen vatandaşlar tepkili

Ödemişli vatandaşların kaldırım ve otopark şikâyeti

www.yerelguc.com/gundem/kaldirimlardan-yuruyemeyen-vatandaslar-tepkili-h9967.html


Vatandaşlar bilgilendirilecek

Geçtiğimiz günlerde, caddelere gelişi güzel çekilen araçların trafiği olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar, belediye yetkilileri ile trafiğin ortak hareket ederek bu sorunu çözmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Belediye yetkilileri toplantı kapsamında sürücülerin, araçlarını kaldırımları işgal edecek şekilde park etmesini de gündeme aldı. Yetkililer, araçların kaldırımları işgal etmemesi adına çözüme kavuşturmak için çalışmalarını başlatacak. Yapılan açıklamada, “Esnaf kadar bazı vatandaşlarda kaldırımlara araç park ederek kaldırımları işgal etmektedir. Kaldırımların yalnızca yayalara ait olduğu bilincini oluşturmak amacıyla “Kaldırımlar Yayalarındır” sloganıyla vatandaşların ve esnafın bilgilenmesine yönelik broşür hazırlanacak. Esnafın uygulamalardaki yanlışlıklarının gösterildiği broşürde, kanun maddelerine göre yer alan doğru uygulamalar anlatılacaktır“ ifadelerine yer verildi.

Denetim çalışmaları başlayacak

Toplantı sonunda kaldırım işgallerinin çözümü için önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantının düzenleneceğini bildiren yetkililer, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile denetim çalışmalarının başlayacağını belirttiler.

 

Editör: Haber Merkezi