Ödemiş Belediyesi’nde sular durulmuyor. Her mecliste sesler farklı yükseliyor. Ödemiş Belediyesi Kasım ayı olağan toplantısı Ödemiş Belediyesi büyük salonda 6 maddeden oluşan bir gündemle yapıldı. Ödemiş’te mevcut olan otogar altındaki dükkânların sivil toplum kuruluşlarına iletişim ofisi olarak kullanılması maddesi görüşülmesi sırasında ortamda gerginlik yaşandı.

Ödemiş Belediyesi tarafından geçen dönem eski otogar alanının yıkılıp yeni belediye binası yapılma kararı bu dönem bütçenin yetersiz görülmesi sebebiyle askıya alındı.

Bütçenin yetersiz olması sebebiyle yeni binanın yapılmasının ve çevre yolunun faaliyete geçirilip, yeni otogarın kullanılması için sürecin uzun olması göz önünde bulundurularak yeni belediye binası projesi askıya alındı.

Geçen dönem tahliye kararı verilen dükkânların kiracılarının bazıları boşaltırken, bazılarının da hukuki süreçleri devam ediyor. Bu süreçte de ilçenin ana merkezinde bulunan bakımsız bir görüntüsü olan garajın belediye eski düğün salonu ve dükkânların görüntüsü Ödemiş’e yakışmıyor.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, projenin askıya alınması ile harabe görüntüsü olan bu alanın tekrar kullanıma açılması için belediye meclisinden talepte bulundu. Geçen mecliste sadece düğün salonunun kullanıma tekrar açılması dükkânların hukuki anlamda sıkıntı oluşturacağı düşüncesi ile tekrar kiraya verilmemesi kararı alınmıştı.

Atıl ve viranelik durumda olan dükkânların Ödemiş Belediyesi’nden başta Ödemiş Gaziler Derneği, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği olmak üzere yer talep eden derneklere verilmesi ve bu alanların tekrar canlandırılması için Kasım ayı meclis gündeminde yer aldı.

Konuyla ilgili olarak Meclis toplantısında bir değerlendirme yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem  “ Bu yerlerle ilgili olarak Ödemiş Muharip Gaziler Derneği ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği belediyemizden yer tahsisi talebinde bulunmuşlardı. Bu yerleri kamu yararına çalışan dernek olmadıkları için, biz kanunen kira karşılığı bu yerleri tahsis etmek zorundayız. Bu yerleri bu derneklere uygun bedelle verilmesi yollunda bir çalışma yaptık. Bu alanların değerlendirilmesi ve derneklerimize katkıda bulunmak için bu konuyu tekrar değerlendirmeye almak istedik. Siz değerli meclis üyelerinden de bu konuda destek bekliyoruz.” 

BURANIN KİRAYA VERİLMESİNDE BAŞKA BİR NİYET ARIYORUM

Konuyla ilgili olarak söz isteyen MHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Anıl Selek Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ile görüştüğünü ve bu yerlerin bu derneklerin kullanıma uygun olmadığını kendisine ilettiklerini belirterek şöyle konuştu. Selek “Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanıyla görüştüm. “Bize tahsil edilen yer 5- 10 metrelik bir alandan oluşuyor. Biz burada Engelli çocuklarımızla ve onların anneleriyle birlikte çalışmalar yapacağız. Bu şartlar göz önüne alındığında bu yerlerin tahsisi bizim şartlarımıza uymamaktadır. Biz daha geniş ve engellilerin daha rahat kullanabileceği bir yer istiyoruz” Bence buraların bu derneklere tahsisiyle ve kiralanan derneklerin çıkmaması durumunda Ödemiş Otogarının yıkılması 5-10 sene daha ertelenmiş olacaktır. Burayı belediyenin ihtiyacı olan birimleri tarafından kullanması daha uygun olacağını düşünüyorum. Başka birimlere sevk edilmesi buranın daha güzel, daha profesyonel getirilmesine sebep olacaktır. Buranın bu derneklere tahsisi bize ciddi bir sorumluluk yükleyecektir. Buna evet oyun veren ve hayır oyu veren arkadaşların isimlerinin kayıt almasını talep ediyorum. Buradan tahliye edilen arkadaşlar bu meclisten bunun bedelini isteyeceklerdir. Orada birahanelerin ve kadınların çalıştığı birahanelerin olması da ayrı bir sorun oluşturacaktır. Orada engelli bir çocuğumuzun geldiğini düşünün. Siz kendi çocuğunuzun öyle bir ortamda olmasını ister miydiniz? Ben ısrarla buranın kiraya verilmesinde başka bir niyet arıyorum. ”

 “BİZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİMİZE SAHİP ÇIKMAKLA MÜKELLEFİZ”

Anıl Selek ‘in konuşmasına cevap veren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “Belediye burayı yıkmaya kalktığında hangi sivil toplum kuruluşu çıkmayacak neden dirensin ki? Bunu bu noktaya taşıyarak acıtasyon yapmadık. Geçen sefer size yakın olanlar benim burayı bu derneklere tahsis edeceğimi biliyorlardı. Sizlerin buna oy verip vermemekte bir sıkıntı olmadığı gibi benim bunu vatandaşlara anlatmamda da bir sıkıntının olmadığını düşünüyorum. Belediyemiz şuanda altı ayrı birimde çalışıyor. Adliye binasını almaya çalışıyoruz. Engelsiz kardeşlerimize iki dükkân vereceğiz. O birahaneleri biz oraya getirmedik. Orada olmamaları gerektiğini herkes biliyordu. Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği engelsiz kahvenin oradaki brandayla çevrilmiş alanı gece kondu gibi bir yer istiyorlar. Burayı bu şekilde tahsis edersem. Benden önce burayı yapan arkadaşlarımın kemikleri sızlar. Biz sivil toplum örgütlerimize sahip çıkmakla mükellefiz. Biz sonuna kadar onlarla bir arada olacağız. Canından bir parça kaybetmiş gazilerimize elbette sahip çıkacağız. Beğenmezlerse bu süre içerisinde başka yer arayacağız.”

CHP GRUBUNDAN DESTEK

CHP grubu “Dernekler için biz cüzi fiyatla buraların kiraya verilmesinden yanayız. Yıkım zamanı geldiğinde de buradan tahliyelerine karar verip onlara uygun bir yer tahsisine gitmekten yanayız.” dediler. 

Konuyla ilgili oylamada MHP grubunun 4 hayır oyuna karşılık Ak Parti ve CHP’li meclis üyelerinin kabul oyları ile yer tahsisi kabul edildi.

ÖDEMİŞ’E YENİ İÇME SUYU SONDAJLARI

Kasım ayı meclisinin bir diğer önemli konusu da İZ SU tarafından 6 parselde 3’e 3 olarak açılacak olan sondaj kuyuları oldu. Konuyla ilgili olarak Başkan Badem “Zafer Mahallesinde 2, başka bir yerde 2 olmak üzere 4 tane kuyu açabildik. İZ Su’nun kendi içindeki bürokratik engelleri var. Yetkilerinizi bize devredin biz sizin adınıza açalım dedik. Ama yetkiyi bize vermediler. Bu yüzden kötü bir yaz geçirdik. Kötü geçirdiğimiz yazın sonunda, 5 parselde 3X3 sondaj kuyusu yapmak için talepte bulundular. Beş tane parselin 2 tanesi şuan vatandaşlarımızı tarafından kiralanmış durumda. Bahsedildiği gibi 3x3 bir sondaj yaptıktan sonra boru hattını taşıyacaklar. Bu yaklaşık 3500 M2 geçen bir alan. Rahmanlar Barajı yapılana kadar bu sondajları değerlendireceğiz.”

Kasım ayı meclisinde öne çıkan konular arasında geçtiğimiz dönemde Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından Ödemiş müzesi yanındaki boş alanda çatısı oluşturulan restoran projesini gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem CHP’li Belediye Meclis üyesi Cumhur Şener’in burada sivil toplum kuruluşları içinde özellikle kooperatifler için satış alanı düzenlemesi olduğunu belirtti. Başkan Badem bu alanda sadece restoran alanı yapılabileceğini geride kalan çatılı alanda ise böyle bir alanın oluşturulamayacağını belirtti.

Son olarak kasım ayı meclisinde kapanan belde belediyelerin web sitelerinin Ödemiş Belediyesinin resmi sitesinde mahalle statüsünde eklenmesi istediği CHP grubu adına Belediye Meclis Üyesi Cumhur Şener tarafından belirtildi. Mecliste gündeme gelen bir başka konuda ÖYKAM yönetimi ile ilgili görüşler soruldu. Bunun dışında ÖYKAM’ın arka tarafında bulunan sit alanları ile ilgili olarak neler yapılacağı sorusuna üzerine Başkan Badem önceliğin Katırcı Hanında olduğunu belirtti. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sezer Türkmenoğlu da Başkan Badem’e Ödemiş Belediyesinin “Sosyal yardım yönetmeliği “olup olmadığını sordu Badem soru üzerine “Evet sosyal yardım yönetmeliğimiz” var. İfadesini kullandı. 
HABER: AYŞE AKYÜZ

 

Editör: Haber Merkezi