Selçuk Belediyesi tehlike arz etmesi sebebiyle yıkımını gerçekleştirdiği çarşı merkezindeki eski vergi dairesinin yerine 900 metrekarelik park ve dinlence alanı yapıyor. Belediye teknik kadrosu tarafından projelendirilen ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapı gerçekleşecek olan parkın adı “15Temmuz  Demokrasi ve Şehitler Parkı” olacak.
Kentin nefes alınacak önemli bir alan kazandığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Yeni bir imar vermeyip kent için nefes alınacak bir alan oluşturuyoruz. İki sokak arasında geçiş de sağlanacak. Selçuk’a nefes aldıracak parkın çarşı içine bakan yüzeyde taş duvarların imalatı başladı. Devam eden süreçte merdiven ve engelli rampası yapılacak. Park alanı yapısal çalışmalar, peyzaj ve ahşap pergule çalışmalarının tamamlanmasının ardından “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” olarak adını vermek istediğimiz alan tamamlanmış olacak.  Çalışmalarımızda alandaki mevcut ağaçlar korunacak” dedi.

Dinlence alanı nefes aldıracak

Alanın merkezde bulunması nedeniyle gerek işyerlerinin yoğunluğu gerekse çarşı merkezini gezecek olan halkın yararlanabilmesi için önemli bir dinlence noktası olacağını belirten Başkan Bakıcı ; “Pamucak’ta başlattığımız fiziki değişime ilçe merkezinde devam ediyoruz. Tehlike oluşturduğu için yıkımını gerçekleştirdiğimiz eski binanın yerine merkezin sıkışıklığını gidermiş,  ihtiyacı olan yeşil alana dönüştürerek bir dinlence alanıyla bir eksikliği gidermiş olacağız. Gerek alana yakın esnaf gerekse merkezde gezinti ve alış veriş yapacak halkımız buradan istifade edecek. Belediye olanaklarıyla tamamlayacağımız bu alanı çok yakında hizmete açacağız. Adını da kahraman halkımızın destan yazdığı gecenin tarihini koyma arzusundayız. Parkımızın adı “15Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” olacak” dedi.

Kütüphane ve Etüt Merkezinin temeli de yakında atılacak 

İlçenin ayrıca önemli bir eksikliğinin de giderileceği müjdesini veren Başkan Bakıcı; “İhalesini tamamlayarak yapımına başladığımız Kütüphane ve Etüt Merkezimizin de yakında Selçuklu hemşehrilerimiz ile birlikte temelini atacağız. Selçuk fiziki anlamda da Pamucak’ tan sonra ilçe merkezinde de değişime şahit olacak. Bu çalışmalara yakında yapımı tamamlanacak sportif alanlarımızı da eklediğimizde kentin önemli fiziki ihtiyaçlarının karşılandığı görülecektir. 2017 de hayata geçecek olan Gençlik Merkezi gibi çok önemli projelerle bu çalışmaları taçlandıracağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi