“Tabanın Görüşleri Alınmadı”

CHP’de 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 18.Olağanüstü kongre ile ilgili CHP Ödemiş Eski ilçe Başkanı Hikmet Güriş’ten bir açıklama geldi. Örgütün tabandan ayrı hareket edip halktan kopuk bir şekilde kongreye gittiğinin altını çizen eski başkan Güriş “Delege seçimleri olalı 2,5 yıl oldu. Seçimler oldu hem Türkiye’de hem parti içinde çok olay yaşandı yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı MGK ile ilgili değişiklikler oldu seçimleri oldu. Ben eski ilçe Başkanı olarak Milletvekillerinden ve kurultay delegelerinden taban ve örgütlerle toplantı yapmalarını örgütlerin görüşlerini almalarını destekledikleri kişi varsa neden desteklediklerini örgütlere anlatmalarını isterdim ama bu yapılmadı.”

                         “Milletvekilleri alana inmediler”

 Milletvekillerinin alan inmediklerini ben nerede yer alacağım uğraşında olduklarını belirten eski başkan Hikmet Güriş “Milletvekilleri alana inmediler herkes kendi yerlerini sağlamlamak için uğraşıyor diye düşünüyorum şu anda ya da yeni milletvekilli olacaklar ben nerde yer alırım diye uğraş vermekteler halkı düşündükleri yok. İzmir’de de toplantılar yapıldı. İzmir de de örgüt yok sadece örgütün başlarındaki ilçe başkanları var ama çoğu kongre delegesi değiller.  Tabanın ses değiller burada mahalle sorumluları muhtarlara sormadılar kimi istiyorlar diye? Ama tabanın sesi değiller şu anda tabanın ne istediğini bilmiyorlar. Örgütten kopuk haktan kopuk bir kurultay yaşıyorlar.  Bize de kurultayla ilgili bilgi verilmiyor. “

             “Kurultayın sağlıklı olup olmadığını zaman gösterecek “

Kurultayın sağlıklı yapılıp yapılmadığının zamanın göstereceğinin altını çizen Güriş “Kurultay delegeleri halkın arasına girip tabanın kimi istediğini sorgulaması gerekir bunu basınla birlikte yapmalılar. Taban ne istiyor kimlerin değişmesini istiyor. Partinin tartışılmamasını istiyoruz. Kime destek veriyoruz? Taban kimi istiyor? İşte sorun bu Bizler soruyoruz bizlerde biliyoruz bir şeyler yaşanacak bu kurultayın sağlıklı olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak. Kurultay delegeleri tabana halkın arasına girip halk ne istiyor?”

     “Atatürk’e hakaret edenler parti meclisine davet edildi”

CHP’nin  1930’lu yıllarda  Atatürk’ün  çalışmalarının da  tartışılması gerek diyen bir genel başkanın söylemleriyle karşı karşıya olduğunu belirten Hikmet  Güriş “ Partide 6 ok tartışılır duruma geldi.1930’lu yıllar Atatürk’ün çalışmaları tartışılması gerek diyen bir genel başkanın söylemleriyle karşı karşıyayız. Şuanda parti meclisine sadet partisinden Atatürk’e geçmiş dönemlerde kötü söz söyleyen bir kişinin parti meclisine davet edildiğini öğreniyoruz. Yetmez ama evet diyen kişilerin parti meclisine davet edildiğini görüyoruz Cumhuriyet halk partisinin duruşu neydi? Sosyal demokrat solcu halkın o konudaki isteklerine cevap veremez hale geldi. Cumhuriyet halk partisi merkez parti konumuna geldi böyle olmamalı halkı dinlemeliyiz. Halkın sesi olmalıyız.”

 

 

  HABER: AYŞE AKYÜZ

 

Editör: Haber Merkezi