Ödemiş’te 1940’lı yıllarda yapılan eski adliye binası, Adalet Bakanlığının Cezaevi yanına yeni Adliye Sarayı yapmasının ardından bu tarihi binaya sahiplenmek isteyen kurumlar azımsanmayacak kadar az değildi.
Ödemiş Belediyesi de eski adliye binasını kullanmak için Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden talepte bulunarak, Belediyenin kullanımı için tahsis istedi. Bakanlık konuyu inceledikten sonra, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yazılı talimatı ile tahsis edilmesine karar verildi.
Hazineye ait Adliye binası, Ödemiş Belediye başkanlığına kesin tahsisi uygun görülmüştür diyerek durumu İzmir Valiliğine yazı ile bildirildi.
İki yıl önce trilyonlar harcanarak Kültür Bakanlığına ait olan Kültür Merkezine geçici olarak taşınan Ödemiş Belediyesi, dağınık olan özellikle vatandaşların işlem yaptırmakta mesafeden dolayı zorluk çektiği birimlerini Eski Adliye Binasına taşıyacak.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’de şu açıklamayı yaptı.
“Ödemiş Belediye hizmet binasının geçtiğimiz yıl yıkılmasının ardından, Hizmet birimleri Sanayi sitesinde bulunan şantiyeye, bir kısmı park kulüp yanına, bir kısmı çeşitli yerlerde olmak üzere birimler dağıtılmıştı.
Vatandaş işlerini şehir merkezinde çözme adına hala çeşitli birimlerin nerede olduğunu sormakta. Bizde vatandaşlarımızın Belediyeye daha kolay ulaşabilmesi adına dağılmış olan birimlerimizi buraya toplayacağız. Hem ulaşım hem de iletişim açısından şehir merkezinde olacak olan hizmet binasının vatandaşlarımız açısından büyük bir kolaylık sağlayacaktır.” dedi.

Haber: Nazif HARUPÇU
Editör: Haber Merkezi