HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
1994 yılında Bornova’da Mustafa Güngör tarafından kurulan şirketin Bornova, Özdere ve Tire’de faaliyetini sürdürdüğünü kaydeden Ersin Güngör, kaliteyi estetiği ve konforu en üst düzeyde tutup, seçkin bir mimarinin yeniden biçim verdiği lüks kavramına farklı bir bakış açısı getirip, varlığını tamamen müşteri memnuniyetine adadıklarını kaydederek, “Güngör İnşaat 2+1, 3+1, 4+1 konut, studio konut, iş yerleri, mağaza imalatı ve satışı üzerine odaklanmakta. Şirketimiz tüm projelerde müşteri ile iletişime ihtiyaç aşamasında başlayıp teslim sonrasında da devam ettirmektedir. Şirketimiz kurulduğu günden bu yana İzmir Bornova’da 550 konut ve iş yeri inşaatı, Tire’de bin 760 konut ve iş yeri inşaatı, Özdere’de 80 tane villa inşaatını sahiplerine teslim etti” dedi.

Kendi öz sermayesi ile çalışan şirket

Güngör İnşaat’ın müşterilerini memnun etmek için her zaman en kaliteli tedarikçiler, en itibarlı çözüm ortakları, en donanımlı personelle kendini sürekli geliştirmekte olduğuna dikkat çeken Ersin Güngör, “Kendi öz sermayesi ile çalışıp kredi mevduatlarına ihtiyaç olmadan, daha uygun fiyatlara inşaat imalatı Tire Güngör inşaatı sektöründen farklı tutan en büyük etken. İnşaat sektörünün kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan konumda oluşu, sektörün ekonominin lokomotifi olma vasfının temel göstergesidir. Bu yüzden konut kredi oranlarının sağlıklı seviyede tutulması, müşterilerimizin konut ve  iş yeri sahibi olma konusunda çok önemlidir. Ekonomiye en büyük katkı inşaat sektöründen sağlamaktadır. Günümüz şartlarında müşterilerimizin en iyi kazanım aracıdır” dedi.

Kent estetik konseyine görev düşüyor

Tire’de yapılaşma ve şehircilik konusunda diğer bölgelere oranla ilçede mimari yapıya daha fazla özenildiğinin gözden kaçmayacak kadar açık ve net olduğunu belirten Güngör, “Kurumlar açısından ele alırsak konuyu, kent estetik konseylerine büyük görev düşmektedir. Yeni düzenlemeler yapılıp şehrimizin tarihine uygun yapılar ön plana çıkarılmalı. Yeşil alanlara ve otopark alanlarına daha fazla yer ayrılmalıdır. Eski Tire olarak bildiğimiz bölgelerde kurumlarla ve sektör arkadaşlarımızla tarihi değerlerimizi kaybetmeden ortak çalışmalarla beton bloklardan oluşan bir ilçe değil tarihiyle öne çıkan bir ilçeyi inşa etmek en büyük hedefimizdir” dedi.

Tire’nin en acil sorunu kentsel dönüşüm

Tire’nin en acil sorununun tarım alanları ve kentsel dönüşüm konularıyla ilgili konulan Ersin Güngör, “Tarım alanlarımızı koruyarak kentsel dönüşüm imar alanlarının düzenlenmesi Tire’nin en acil sorunudur. İmar alanlarının azalması inşaat maliyetlerini yükseltmekle ve beraberinde alt ve orta gelirli müşterilerimizin ev-işyeri sahibi olma ümitlerinin büyük ölçüde önünü kapamaktadır. Rekabet ortamı yumuşatılmalı, daha çok sayıda hemşerimiz mülk sahibi olmalıdır. Müşterilerimiz deneyimli ve kurumsal firmalardan ihtiyaçlarını gidermeli ve teslim sonrası hizmetlerini göz önünde bulundurmalıdır. İnşaat sektöründe hizmet vermenin koşulları sertleştirilmeli, inşaat yapabilmek için firmalar belli aralıklarda ruhsat, oda kaydı gibi hususlarda daha yoğun kontrollerden geçirilmelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi