HABER:FARUK ÇARK
Ödemiş’in ardından Kiraz’a geçen Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’na İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, bakanlığa bağlı kurumların bölge müdürleri eşlik etti. Ödemiş Belediyesi’nde Kaymakam Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak Belediye Başkanı Mahmut Badem, tarafından karşılanan Eroğlu, belediyede bölge yatırımlarına dair değerlendirmeler yaptı.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Profesör Doktor Veysel Eroğlu Kiraz Anaokulu ’nu ziyaret ederek okula yaptırmış olduğu çalışmaların açılışlarını yaptı. Anaokulu minik öğrencileriyle pasta keserek etkinlikleri izlediler.  Akabinde Kiraz Anaokulu öğrencileriyle birlikte ağaç dikerek suladı.

Okullar yeşille hayat olsun projesi kapsamında yapılan çalışmaların açılışı için Kiraz Anaokulunu ziyaret etti. Çocuklarla zaman geçiren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çocukları kırmadı. Hazırlanan programı izledi. Çocuklar ile birlikte ağaç dikiminde bulundu ve okulda Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ile birlikte pasta kesti. Hediyeler takdim edildi. Orman haftası için Ve yaptıkları destek için pasta kesildi. Okulun yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması açılışı yaptı.

İzmir’in Kiraz ilçesi Kiraz Anaokulunu ziyaret eden Veysel Eroğlu Okullar yeşille hayat olsun projesi kapsamında yapılan çalışmaların açılışı için ilk olarak, Kiraz Anaokuluna geçerek Çocuklarla zaman geçiren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çocukları kırmadı. Hazırlanan programı izledi, açılış yapıldı.  Çocuklar ile birlikte ağaç dikiminde bulunduğu ve okulda, Orman haftası için Ve yaptıkları destek için Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ile birlikte pasta kesildi.  Hediyeler takdim edildi. Okulun yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması açılışı yapıldı. Minik öğrencilerle fidan dikti, halk oyunları gösterisini izledi.

Eroğlu, daha sonra Kiraz Belediyesi Şehir Salonu'nda Orman Genel Müdürlüğü’nün orman köylülerini desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifika dağıtım programına katıldı.
“Kiraz için ne yapılsa az”
Kiraz’ın gönlümüzde ayrı bir yeri var diyen Bakan Eroğlu, “Üzerimde bir selam var. İzmir milletvekilimiz aynı zamanda başbakanımız Binali Yıldırım. Buraya geleceğimi ifade edince, bütün kardeşlerime benim en kalbi selam ve sevgilerimi ile diye benden rica etti. Bende başbakanımızın bu güzel selamını iletmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kirazımızın gönlümüzde ayrı bir yeri var. Bende çok seviyorum. Hakikaten gerek milletvekilliği döneminde, milletvekili olduğum zamanda gerekse bakanlığım döneminde kirazımıza her türlü desteği yapmak için en güzel geliri sarf ettik. Hatta buraya iki tane baraj inşa ettik. Şimdi barajın yapımını inşallah üstleneceğiz.

Bu güzel diyar kiraz için ne yapılsa azdır diye düşünüyorum. Bu bağlamda gerçekten çalışkan bir belediye başkanımızda var. Hepsini de çok takdir ediyoruz. Kiraz için çırpınıyor, didiniyor. Büyükşehir’e rağmen hizmetler yapıyor yani, Ona rağmen. Şimdi kendisini belediyede ziyaret edeceğiz, biliyorum. Bazı köylü talepleri var. Büyükşehir’in yapması gereken ama teras lafları var bunları biz kendisiyle görüşeceğiz. Göletten sulamak için. Ayrıca bugün genel müdürümüz sizlere hitap etti. Orman genel müdürümüz, artık buradaki ormanların devlet ormancılığından millet ormancılığına geçerek sizlerin biraz sonra kura çekerek belirleyeceğiz.

Bilhassa zeytin, ceviz, badem, fıstık çamı, kestane gibi ne gerekiyorsa bunların dikerek 3 yıl boyunca bakımını, masraflarını biz üstleneceğiz. Ama geliri 49 yıl vatandaşa ait olacak. Bunu da buradan vurgulamak isterim. Ancak herkes talep ediyor. Bizde zaruretle iş görmemiz lazım. Adil bir şekilde en yakın köydeki alanları parselleyeceğiz, kura çekeceğiz. Herkesin gözü önünde oraya göre dağıtacağız.

Kiraz için müjdeler verildi

Kiraz’a son 14 yılda 50 milyon yatırım yaptıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kiraz’a müjdelerle geldim. Suludere Barajı Sulaması en yakın zamanda bitecek. Kiraz Çayağzı-Karaburç Köy arazilerini Uluçay Islahının 2. Kısmında tamamlanacak. İzmir’de son 14 yılda 50 milyon yatırım yaptık, Kiraz’a helal olsun.”

“Sıra Suludere Barajı’nın”

Eroğlu, “Kiraz’a 43 metre yüksekliğinde Çatak barajını inşa ettik, 2.110 metre kare su alıyor. Ayrıca Kiraz Haliller barajını buda yüksekliği 48 metredir. 2.880 dekar araziyi suluyor. Şimdi sıra Kiraz Suludere barajının projeleri hazırlıyoruz.  Allah nasip ederse projesinin ihalesini yaptık. Geçen sene planlama ihalesi 02.01.2016 tarihinde yapılmış olup, ihalesi neticelenince daha doğrusu bunun projeleri tamamlanacak. Bu barajı da yapacağız. Kiraz Çayağzı, Karaburç köyü arazileri Uluçay ıslahı 2. kısım Haliller köyü arazisi, Sırımlı deresi ıslahı, Kurtöldü dere Tersip bendi, Suludere köyü arazileri Suludere ıslahı, Şemsiler Köyü taşkın koruma tesisi, Ayrıca yine, Kiraz Çayağzı, Karaburç Köylerinin arazileri Uluçay ıslahı 3. kısmı Doğancılar köyü ve arazileri taşkın koruması tesisi olmak üzere 7 tane dere ıslahını yaptık.

“Büyükşehir’in yapmadığı çalışmaları biz yaparız”

Büyükşehir’in yapmadığı çalışmaları da merak etme başkanım biz yaparız. Bu arada özellikle okul bahçelerini ağaçlandırmak için büyük bir seferberlik başlattık. Bugün az önce birazda geciktik. Çocuklar bizi bırakmadılar. Oyun oynayacağız, hazırlık yaptık Veysel amca diye. Bizde tabi onların hazırlık yaptığı oyunlarına görmekle izleyip seyretmek durumunda kaldık. Okul bahçelerini, hastane avlularını, mezarlıkları buraların ne eksiği varsa hepsini çiçek gibi yapacağız. Kiraza bu yakışır. Ayrıca özellikle ne kadar fidan isterseniz size o kadar fidan verilecek. Sizler genel müdürünüz burada, bölge müdürünüz burada onlardan isteyeceksiniz onlar dikecekler sonbaharda bunu yapacağız. Bugünde işte sizlere yapacağız. Sizlere zeytin, fıstık çamı, mavi selvi, defne olmak üzere 2500 tane fidan getirdiler. Bugün biraz sonra dağıtacaklar.

Editör: Haber Merkezi