HABER: BAŞAR UÇAR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Su Günü’ndeki İzmir programı kapsamında geldiği Ödemiş’te Rahmanlar Sulaması’nın temelini attı.

Menderes’in ardından Ödemiş’e gelen Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’na İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, bakanlığa bağlı kurumların bölge müdürleri eşlik etti. Ödemiş Belediyesi’nde Kaymakam Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak Belediye Başkanı Mahmut Badem, tarafından karşılanan Eroğlu, belediyede bölge yatırımlarına dair değerlendirmeler yaptı.

Başkan Mahmut Badem’in makamında gerçekleşen ziyarette Eroğlu’na ipek mendil hediye edildi. Eroğlu, daha sonra Belediye Meclis Salonu’nda Ödemişli muhtarların DSİ ve Orman Bölge yatırımlarıyla ilgili dilekçelerini kabul ederek, muhtarların talepleriyle yakından ilgileneceklerini ifade etti.

Rahmanlar Sulaması için düğmeye basıldı

Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Ödemiş’te 14 bini dekarı aşkın tarım alanına sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı sulama kanallarının temel atma ve orman mahallelerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı ve fidan dağıtım törenine katıldı. Eroğlu, Kongre Merkezi’ndeki tören öncesi vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Salon önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posteri de dikkatleri çekti.

“Beydağ Barajı psikolojik bir sorundu”

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin zeybek gösterisi ile başlayan törende Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ovası’nda geçmişte 250 metre derinlikten su çekildiğini, bu durumun da toprakların yapısını bozduğunu anlatarak, “1946’lı yıllardan başlamış bir baraj serüvenimiz vardı. 2004’e geldiğinde ancak %12’si tamamlanmış durumdaydı. Yıllarca yapılamaz deniliyordu. Bu Ödemiş için psikolojik bir sorundu. Ancak AK Parti iktidara geldiğinde değişen bir şeyler vardı. Daha iktidarın hemen başında, Ödemiş’te uzun yıllar konuşulacak, üreticiye rekabet şansı sağlayacak baraj inşa edildi. Küçük Menderes havzasında 7 baraj, sayısız göletle tarımla uğraşan insanlarımızın bahtı açıldı” dedi. Badem, sulama yatırımlarıyla ilgili Bakan Eroğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de Orman Genel Müdürlüğü’nün kırsal kalkınmanın lokomotifi haline geldiğini belirtti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, “Devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun. Hayallere sığmayacak işler yapıldı. Yüzyıllar alabilecek işler çözülerek İzmirimiz’e ve ülkemize kazandırıldı. Bunlar içerisinde en fazla paya sahip belki de Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın riyasetinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdır” diye konuştu.

İzmir’e 66 adet sulama projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölgedeki yatırımlar hakkında konuşarak “Sadece Beydağ değil, Bademli tamam, Rahmanlar ve Aktaş’ın inşası sürüyor. Bu bölgeye 9 tane de gölet kazandırdık. Ne yaparsak yapalım yine azdır. İnsanların en hayırlısı insanlığa hayırlı olandır. Rahmanlar Barajı’ndan sulama suyunun yanı sıra içme suyu sağlanacak” dedi.

Ödemiş’te Orman Genel Müdürlüğü tarafından Ahrandı Mesire Alanı’nın düzenlenerek dört dörtlük halde halkın hizmetine sunulacağını belirten Eroğlu, İzmir’e 66 adet modern sulama tesisinin kazandırılacağını ve il genelinde sulanmayan tarım alanı kalmayacağını söyledi. Orman çevrelerindeki mahallelerin ormandan kalkınmasını sağlamak üzere önemli çalışmalara imza attıklarını aktaran Eroğlu, Bakanlık olarak dikip, 3 yıl bakımını yapacakları fidanları 49 yıllığına üreticiye vereceklerini açıkladı. Eroğlu, ceviz, badem, kestane ağacı dikeceklerini ve delice türü zeytinleri de ekonomiye kazandıracaklarını ifade etti.

Hizmette kesinlikle ayrım yapmadıklarını söyleyen Eroğlu, “Sulama yatırımlarıyla verim artıyor. Ödemiş’te, Küçük Menderes’te yapılanlar ortada. Yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Onlar konuşur AK Parti yapar. Başbakanımız Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili aynı zamanda. İzmir’e yatırımlar sağanak yağmur gibi yağıyor. Daha geçen gün sağanak yağış altında Kemalpaşa’da Türkiye’nin en uzun viyadüklerinin, İstanbul-İzmir otoyolunun bağlantısının açılışını yaptık. Kınık’ta demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’in köprüsü yıkılmış. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yok. Kınık’taki belediye başkanımız aktardı. Yapın geçin dedim, DSİ tarafından yeniden inşa edildi. Beydağ’da sel tehdidi altında künklerden köprü vardı. Yapın dedik, 9 gün 5 saat 17 dakikada yaptık geçtik. Niyet halisse akıbet hayır oluyor. Niyet edeceksiniz. İzmir’e 14 yılda 43 milyar liralık yatırım yapmışız. Eski parayla 43 katrilyon” dedi.

İzmir’e 2071’e dek yetecek içme suyunu Gördes Barajı ile getirdiklerini söyleyen Eroğlu şöyle devam etti: “Çünkü sizlere hizmet etmek bizim için ibadet. Bugün Dünya Su Günü. Türkiye şanslı, eskiden birçok yerde susuzluk çekilirdi. İstanbul’da gecenin saat üçü, evde su yok elde bidon çeşme-çeşme dolaştığımı biliyorum. Eski Türkiye’de. Ama şimdi Türkiye’nin suyu var. Su medeniyettir. Dünya Su Günü’nü kutluyorum. Dünya Su Günü’nü hemşerilerimle kutlayacağım dedim, buradayım”

“Tüm yatırımlar istikrarla oluyor”

Eroğlu, “Ankara’dan İzmir’e yüksek hızlı tren hattı için çalışmalar sürüyor. İstanbul-İzmir otoyolu ile ulaşım 3,5 saate iniyor. Osmangazi Köprüsü’nü yapan kim? Kınalı kuzular ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtti. Çanakkale’yi geçersek biz geçeriz, neyle dünyanın en uzun köprüsüyle, 18 Mart köprüsünün temeli atıldı. Tüm yatırımlar istikrarla oluyor. Eskiden bu yatırımlar olmuyordu, çünkü kavga vardı. Cumhurbaşkanı ile Başbakan kavga ediyordu. CHP döneminde merhum İnönü ile Recep Peker, daha sonra merhum Adnan Menderes’le Celal Bayar, Demirel ile Fahri Korutürk, Demirel ile Çiller, merhum Necmettin Erbakan ile Demirel. İsmet İnönü ile Recep Peker arasında bir tayin meselesi yüzünden çıkan kavga yüzünden Türk Lirası %110 değer kaybetti, biliyor musunuz? Hemşerim eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, merhum Bülent Ecevit kavga etti. Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa kitapçığı fırlattı 22 banka battı. Artık kavga istemiyoruz, istikrar istiyoruz. Onun için 16 Nisan’da bir sandık gelecek önümüze. Biz diyoruz ki söz de karar da milletindir. Büyük Türkiye için evet diyoruz. Güçlü Türkiye için kararımız evet. 2023 hedefleri için kararımız evet” dedi.

Almanya’nın Türkiye’nin 16 Nisan’da “evet” ile güçleneceğini gördüğü için gazetelerin Türkçe “hayır” başlıklarıyla çıktığını, Hollanda’da yaşananların ortada olduğunu sözlerine ekleyen Eroğlu, “Kandil’deki o hainlerin elebaşı diyor ki; ‘Aman evet çıkmasın. Biz biteriz’. Biteceksiniz, çünkü millet onların kayığına binmeyecek” dedi.

4 bin fidan dağıtıldı

Protokol üyeleriyle birlikte Rahmanlar Sulaması’nın temelini atan Bakan Eroğlu daha sonra üreticilere gelir getirici tür sertifikaları, kestane hastalıklarıyla mücadele sertifikası ve mücadele çantası verdi.

Bakan Eroğlu, Ödemiş’teki programının ardından önce Kiraz’da, ardından da Beydağ’da üreticilerle buluşarak orman mahallelerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı gerçekleştirdi. Eroğlu’nun Ödemiş programı kapsamında vatandaşlara 4 bin adet fidan dağıtıldı.

 

Editör: Haber Merkezi