Eroğlu, Torbalı, Bayındır, Tire ve Selçuk ilçelerinde DSİ’nin çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katıldı, orman köylülerine sertifika ve ücretsiz fidan dağıtımı yaptı.

Cumhuriyetin kuruluş sürecinin İzmir’den başladığını hatırlatan Eroğlu, “İzmir’e toplam 237 milyon liralık yeni 11 müjde ile geldim. Böylece, İzmir’e 1.33 milyar liralık 94 müjde vermiş oluyoruz. Daha önce verilen 86 müjdeden 66’sı tamamlandı, 17’si devam ediyor. 14 yılda İzmir’e 43 milyar liralık yatırım yaptık.”

Bayındır Hangar Cafe’de, OR-KÖY kredilerinin sertifika dağıtım töreni ile orman köylerine toplam 661 bin lira hibe desteği törenine katılan Eroğlu, Tire’de ise toplam 1. 6 milyon lira tutarındaki Sarılar Mahallesi Künk Deresi Taşkın Koruma Tesisi ’nin temelini attı, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

“Bayındır Uladı Barajı için talimat verildi”

İzmir için büyük düşünüyoruz. Adeta İzmir’de destan yazıyoruz diyen Eroğlu, “Bizden önce bu havzayı hatırlayan yoktu. İşe, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Beydağ Barajı’nı kısa sürede tamamlayarak başladık. Ardı ardına gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla İzmir’e hayat verdik. İzmir için büyük düşünüyoruz. Adeta İzmir’de destan yazıyoruz. Devlet ormancılığından, millet ormancılığına geçtik. İlk zeytin aşılamasını Küçük Menderes’ten başlattık. Bölgede 8 barajı tamamladık. 14 baraj ise bu sene sonuna kadar tamamlanacak. Bayındır Uladı Barajı’nın başlaması için talimat verdim. Tire’de temelini attığımız tesis 15 Temmuz’a kadar tamamlanacak.”

“Güçlü Türkiye için kararımız evet olacak”

Geçmişte hükümetlerin ortalama ömrünün 16 ay olduğuna, başbakanlar ile cumhurbaşkanları arasında yaşanan kavgalar ve gerilimlere işaret eden Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “İşte bu krizlerin faturasını siz ödediniz. Toplanan vergilerin o dönemlerde yüzde 86’sı faize gidiyor, dolayısıyla yatırım yapılamıyordu. Bir otobüste iki direksiyon olmaz. 16 Nisan’da yapacağımız anayasa değişikliği ile artık direksiyonda tek şoför olacak. Bazılarının dediği gibi bu rejim meselesi değil. Sadece hükümet sistem değiştiriyoruz. 18 yaşındaki gençlerimiz de milletvekili seçilecek. Biz gençlerimize güveniyoruz. 16 Nisan’da güçlü Türkiye için kararımız ‘Evet’ olacak.”

Editör: Haber Merkezi