HABER:DİLEK AYVALI

Daha sonra tarih sağlık, kültür ve inanç turizmi de ülkemizde gelişti. Özellikle son yıllarda en fazla gastronomi turizmi önem kazandı. Hepimiz seyahat planları içerisinde gittiğimiz yerlerin meşhur yiyeceklerini tatmayı önemsiyoruz. Günümüzde bunun önemini bildiğimiz için de Ödemiş Ticaret Odası olarak hem turizme katkı sağlamak hem de yerel değerlerimize sahip çıkmak adına coğrafi işaret tescillerine önem veriyoruz.

Bozdağ Kestane Şekeri, Ödemiş Çekişte Zeytinyağı’ndan sonra Ödemiş Köftesi’nin de Coğrafi İşaret Tescil sürecini tamamladık. Bu ürünlerin tanıtımı ile ilgili özellikle bazı projelerimiz var ancak bilinmesini istiyoruz ki coğrafi işaret alındıktan sonra bu ürünlerin tanıtılması için yeni bir çalışmaya gidilmesi gerekiyor.

MİSAFİRLER AYNI TAT İLE KARŞILAŞMALI

Coğrafi işaretin bir diğer önemli unsuru da tüketiciye güven vermesidir. Coğrafi İşaret Tesciline sahip bir ürünün üretiminin sürekli aynı kalitede olması gerekir. Ödemiş'te 100'ü aşkın Ödemiş köftesi yapan esnafımız var. Ödemiş'e gelen her turistin Ödemiş Köftesi yediğinde aynı tadı alması için coğrafi işaretli ürünlerin özelliklerini taşıması beklenir. Bu konuda da esnafımızın gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum. Bu sayede misafirlerimiz Ödemiş’e ne zaman gelirlerse gelsinler Coğrafi İşaretli Ürün olan Ödemiş Köftesinde aynı tat ile karşılaşacaklarını bilecekler.

ESNAFA DESTEK

Esnafımız markalaşma ve tanıtım çalışmaları adına odamıza gelip bilgi ve fikir alışverişinde bulunabilirler, sorun ve problemlerini bizlere aktarabilirler. Her zaman destek olduğumuz ve olacağımızı bilmelerini isteriz. Bölgemiz gastronomi turizminde öne çıkmak için yeterli değerlere sahiptir yeter ki bizler bu değerlerimize sahip çıkalım ve duyurulması için elimizden geleni yapalım. Ödemiş Ticaret Odası olarak bizler Ödemiş Köftesinin Coğrafi İşaretinin tescil ettirerek Ülke genelinde tanınması için ilk adımı atmış olduk. Coğrafi İşaret ile tescillenen en yeni ürünümüz olan Ödemiş Köftesi’nin hayırlı uğurlu olmasını ve bölge ekonomisine katkı sağlamasını temenni ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi