CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'deki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine katılacak Ödemişli kadınları uğurlayan Millet İttifakı CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş tekstil atölyelerinde çalışan işçi kadınlarla bir araya geldi.

Daha sonra BJK Cafe’de Ödemişli kadınların katılımıyla düzenlenen 8 Mart kahvaltısına katılan Eriş, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Odası'nın kadın esnaflarla düzenlediği kahvaltıda Ödemişli kadınların görüş ve önerilerini dinledi. Eriş, Birgi ÇEKÜL Evi'nde açılan sergiye de konuk oldu.

Emekçi Kadınlara Destek Projeleri  

Ödemişli kadınların aktif olarak hayatın içerisinde yer aldığını ve tarımsal üretimde de lider konumda olduğunu aktaran Eriş, “Topraklarımıza değer katan kadınlarımızın yaşantılarını kolaylaştırmak ve destek vermek adına atacağımız adımlar var. Her gün günün ilk ışıklarıyla birlikte tarlalara giden tarım işçisi kadınlarımızın çocuk bakımına içinde kreşlerin de bulunduğu Mahalle Evleri ile destek vereceğiz. Üretimin içinde yer alan, iş yaşantısının içerisinde aktif rol üstlenen, ilçe ve aile ekonomisine katkı verirken bir yandan da yarınlarımızı inşa eden kadınlarımıza katkı sunmak bizim görevimiz. Yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımızın sosyal yaşantılarını geliştirmek, meslek sahibi olmalarının yolunu açmak adına mesleki kurs faaliyetlerimizin yanı sıra Sanat Atölyeleriyle de Ödemişli kadınlarımızın 99 mahallemizde tıpkı üretime olduğu gibi sosyal yaşantımıza da hayat vermesini istiyoruz” dedi.

“Kadın Meclisi İle Ortak Akıl Geliecek"  

“Ödemiş'i hep birlikte yönetme” hedefinin en önemli unsurlarından biri olarak Kadın Meclisi'ni aktif hale getireceklerini vurgulayan Eriş, “Ödemiş Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi'ni aktif hale getirerek kadınlarımızın sorun ve taleplerini dile getirmelerini sağlayacağız, kadınlarımızın ortak akıl ile ilçemizde alınacak kararlarda katkısı olacak. Kadın Meclisi'nin düzenli olarak geniş katılımlı şekilde düzenleyeceği toplantılarla ve etkinliklerle ilçemizi kadınlarımızla birlikte geleceğe hazırlayacağız. Kadınlarımızla birlikte başaracağız. Kadın Meclisi ile ortak akıl gelişecek. Çünkü kadının elinin değmediği hiçbir işin düzelmesi ve gelişmesi mümkün değil. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının öncüsü olan ülkemizde kadınlarımızın Başbakan, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı olduğu günler için daha fazla vakit kaybetmemeliyiz. Biz yerel demokraside bunun öncülüğünü yapmalıyız.

Kadınlarımızın eşit, adil ve özgür şekilde kendilerini ifade edebildiği; emekleriyle, akıllarıyla ve kalpleriyle üretimde olduğu gibi hayatın her alanında sonuna kadar var olduğu bir dünya dileğiyle hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi