"Bayındır'ın malı, Bayındırlı'nın olmalı" diyerek hukuki mücadelesine başlanılan Ergenli tüzel kişiliği kaplıcaları Bayındır Belediyesine devroldu.

Tesisin tapusunun çıkarılmasının ardından Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli şunları söyledi, “Ergenli ve Dereköy Bayındır ilçesine bağlı ve merkeze 7 km uzaklıkta olan, 6360 Sayılı Kanunla köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüşmüş yerleşim birimleridir. Ergenli ve Dereköy’ün tam ortasında Ilıca mevkiinde Küçük Menderes havzasının tek jeotermal kaynağı olan kaplıcalar bulunmaktadır.”

Tesisler, mahkeme kararıyla Bayındır Belediyesi’ne

“Bakanlar Kurulunun 29 Kasım 2012 tarihli kararı ile Ergenli ve Dereköy kaplıcalarının bulunduğu alan Jeotermal Turizm Bölgesi ilan edilmiştir. Bu arada 6360 Sayılı Kanunla köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüşmesi esnasında Dereköy tüzel kişiliğine ait kaplıca tesisleri Bayındır Belediyesine devredilirken, Ergenli tüzel kişiliğine ait kaplıca tesisleri hazineye devir edilerek Müftülüğe tahsis edilmiştir. Bu devir olayından sonra yapılan işleme karşı bir hukuk mücadelesi başlatılmış ve konu yargıya taşınmıştır. Uzunca bir zaman sürdürülen hukuk mücadelesinin ardından Ergenli tüzel kişiliğinden kalan kaplıca tesisleri ve mülkiyeti mahkeme tarafından verilen karara uygun olarak Bayındır Belediyesine devredilmiştir.”

“Aracı olacağız”

“Kadimden beri Bayındır halkının tek sayfiye yeri olarak hizmet eden bu tesisler yine halkımızın olmuştur. Bir hekim olarak yıllarca halkımın sağlığı için çalıştım ve çalışıyorum. Böyle bir şifa kaynağının Bayındırlıların hizmetinde kalması en çok beni mutlu etti. Bundan sonra Bayındır'da sağlık turizmini canlandıracağız. Yapacağımız cadde düzenlemeleri ve konaklama alanları ile bölgenin cazibe alanı haline gelmesi için çalışacağız. Pazar yerinde satış yapan kadınlarımızın da bulundukları alanlara yeni düzenleme getireceğiz. Hep birlikte kendi öz malımıza sahip çıkacağız. Buranın eziyetini sıkıntısını çeken mahallemizin halkıdır. Kazancını da onlar sağlayacak. Biz sadece halkımızın kazanç sağlaması, refah içinde yaşaması için aracı olacağız.”

 

Editör: Haber Merkezi