HABER: Yüksel BALCI

Uzun zamandır ilik nakli bekleyen Enis bebek için aranan doner Almanya’dan bulundu. Ege Üniversite Hastanesine yatırılan minik yavruya 15 gün içinde ilik nakli yapılarak, minik Enis Yunus hayata tutundu.

Uygun Doner Almanya’da bulundu

Kiraz ilçesinin bir dağ köyü olan Umurlu Mahallesinde oturan, Çürükoğlu ailesinin immüm yetersizliği nedeniyle, bir buçuk yaşına kadar kemik iliği olmadığı takdir de, yaşamını kaybedeceği bilinen 28 aylık Enis Yunus için uygun doner Almanya’da bulundu. İlik naklinin yapılacağı haberinin Ege Üniversitesinden gelmesi, Çürükoğlu ailesini, son derece sevindirdi.

“Yavrum kurtuldu”

Anne Sevgi Yunus konuyla ilgili olarak şöyle konuştu, “Oğlum yakalandığı amansız hastalık nedeniyle, tüm aile aylardır büyük bir sıkıntı içinde yaşıyorduk. Almanya’dan uygun doner bulunduğu haberi gelmesi bizi son derece sevindirdi. Ege Üniversitesinden çağrıldık. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kemik iliği nakli KİT Ünitesi bölümüne Enis’imi yatırdık. 15 gün içerisinde çocuğuma ilik nakli yapıldı. Çok sevinçliyiz. Kontroller için, Ege Üniversitesine gidip geliyoruz. Çocuğumun sağlığı çok iyi. Bize bu konuda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yavrum kurtuldu. Ailece mutluyuz.”

 

Editör: Haber Merkezi