Öğrenciler, yangın söndürdü, itfaiye aracı bindi, bilgi aldılar.Kıymetcan Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin öğrencileri bir günlüğüne itfaiyeci oldu ve bu heyecanı yerinde yaşadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bayındır ilçesinde bulunan İtfaiye Müdürlüğü Engellilere önce yangın güvenliği eğitimi verdi. Daha sonra öğrenciler itfaiye binasını gezerek kullanılan araç gereçler hakkında bilgi aldı. İtfaiyeci kıyafeti giyerek yangın söndürme heyecanını bizzat yaşadılar. İtfaiye araçları ile tur atan öğrenciler, kendilerine bu imkânı tanıyan yetkililere teşekkür ettiler.Konuyla ilgili açıklama yapan kurum öğretmenlerinden Berna Yılmaz;
“Engellilerin büyük bir bölümünün dünyası eviyle sınırlıdır. Oysa diğer insanlar gibi engellilerin de sosyal hayatın içerisinde yer almaları onların en doğal hakkıdır. Kuşkusuz, kişinin kendini yeterli hissetmesi ve ayakta kalabilmek için gerekli motivasyona sahip olması, sosyal hayatın ne kadar içinde olduğuyla doğru orantılıdır. Bu amaçla kurum olarak birçok sosyal etkinlikler düzenlemekte ve öğrencilerimizin sosyal rehabilitasyonunu sağlamak amacındayız. Yine böyle bir günde belirli gün ve haftalar programımızda yer alan Yangından Korunma Haftasında Bayındır ilçe İtfaiyesini ziyaret ettik. Bu yoğun iş temposunda bizleri ağırlayan, çocuklarımızı bilgilendiren itfaiye personeline teşekkür ediyoruz.” dedi.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi