HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Devlet Hastanesi ve Ödemiş Zihinsel Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği yaptıkları protokol sonucunda Anestezi altında ilk diş tedavisine başladı.


Konuyla ilgili Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Aktürk, “Engelli Bireylerimiz ve aileleri diş anestezi için İzmir’e gidiyorlardı. Bunlar engelli ailelerine büyük bir maliyete neden oluyordu bundan iki ay öncesi Başhekimimiz Ömer Koçak’a ulaştım.

Zihinsel engelli bireylerimizin dolgu ve diş çekimlerinde anestezi gerektiği ve bizler bu gibi durumlarda bize 2 saat uzaklıktaki İzmir'e gitmek zorunda olduğumuz ve bazen aylar sonraya randevu anca aldıkları için bu konunun mağdurları olarak artık bu uygulamanın İlçemiz Ödemiş'e getirilmesini

Sayın Başhekimimizden rica ettik. Başhekimimiz Ömer Koçak Bey'in, Sorunumuza yakın ilgisi duyarlılığı sonucu Zihinsel engelli bireylerimizin ağız ve diş sağlığı Yeni Devlet Hastanemizde açılan bir bölümle yapılmaya başlandı. aynı anda diş hekimimiz Elif Hanımla irtibata geçerek, konuyu Elif Hanım’a ilettiklerinde Elif Hanım da bunu kabul ettiler. Başta Başhekimiz Ömer Koçak olmak üzere Doktorumuz Elif Hanıma bu işi öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz. EngelsizYarınlar diliyorum” dedi.

Diş Hekimi Elif Bilge Öztürk, “  2016 yılı Ege Üniversitesi Diş Hekimliği mezunuyum, 2017 yılı Haziran ayından itibaren Ödemiş Devlet Hastanesinde diş Hekimi olarak çalışmaya başladım. Başhekimimiz Ömer Koçak ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz yarınlar derneği başkanı Serpil Hanımla konuşmasından sonra Engelli bireylerimizin Genel Anestezi altında diş tedavilerini yapıp yapamayacağımı sorduğumda bunu düşünmeden kabul ettim. Benim yakınımda da birinin olmasından dolayı engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları bildiğim için kabul ettim. Benim öncülüğünü yaptığım bu işin diğer Doktor arkadaşlarıma da örnek olur” dedi.

Editör: Haber Merkezi