HABER: YÜKSEL BALCI

Etkinliğe, İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Öçer Ceylen, 
İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler Derneği ÖdemişTemsilcisi Dilek Girgin Erol,Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Uğur Pınar, eski başkan Serpil Aksoy Baştürk, mengelliler, engelli yakınları, Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin ve engelli okulların müdürleri katıldılar. Müdürlere  çalışmalarından dolayı birer teşekkür belgesi  verildi.

 İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Öçer Ceylen ‘’Bizim amacımız engelleri ortadan kaldırmak ve engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarını ilgililere ileterek çözüm bulmaktır.2015 yılı temmuz ayında 5378 sayılı bir yasa çıktı. Bundan önce de 2222 sayılı yasa vardı. Bir engelli kaymakamlığa ya da valiliğe başvuracağı zaman, sorunlarla karşılaşıyordu. 5378 sayılı kanun ile 2222 sayılı kanun arasında fark vardı. Bu kanun ile engellilerimiz özürlülük maaşı alabiliyor. Ama sosyal güvenceleri yoktu. Askeri ücretli kişinin aldığı maaş belli. Engellilerimizin birçoğu evli ve çocuk sahibi. Bu maaş tabiki az geliyor. Devletimizden isteğimiz, engelli kardeşlerimizin sigortalanmasıdır. Devletimizin engellilerimize maaş bağlanması konusunda gösterdiği ilgiye teşekkür ediyoruz.’’

Daha sonra, engelliler hünerlerini ortaya koydular. Mert Çetin adında engelli gencin çaldığı org eşliğindeki parçaları etkinliğe katılanları coştururken, genel başkan Fatma Öçer Ceylen de mikrofonu eline alıp şarkı söylemesi ortama renk kattı. Engelliler öğretmenleri ile beraber piste çıkıp müzik eşliğinde birbirinden güzel oyunlarla günlerini gün ettiler.                                                                                                                            












 

Editör: Haber Merkezi