Haber: Yüksel BALCI

Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi, yeni binasında önümüzdeki eğitim yılı için çalışmalara başladı. Okulun fiziki şartları ve ihtiyaçları bir takım hayırseverler tarafından karşılandı.
  Okulda açılan “Uygulama Sınıfı“ burada okuyan orta, ağır, zihinsel engelli otistik çocuklara, bulaşık yıkamasını, çamaşır yıkamasını, yatağını yapmasını, ütü, elektrik süpürgesi kullanmasını, dolabına eşyalarını yerleştirmesini, salata ve turşu yapmasını, önce örnek olarak öğretmenlerin, daha sonrada çocukların yapması sağlanacak. Hafif yağlı bulaşıklar elle yıkanırken, çorap, mendilinde elle yıkanması öğretilecek.   Ağır olanlar ise çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinde yıkanacak.  Burada, çocuklara temel beceriler kazandırılacak.
8-23 yaş arasında eğitim görecek 35 öğrenciye 16 özel eğitim öğretmeni ve bir hemşire eğitim verecek. Haftanın 5 günü saat 09.00-14.40 arasında eğitim alacak olan otistik öğrenciler için okul şimdiden hazırlandı. 


Çamaşır ve Bulaşık Makinesi, Klima eksiği


Okulda ki bir çok eksiği, yardımsever insanlar karşılarken belediye de buzdolabı, set üstünü temini, oyun parkı, mevsim turşu, Kırsoy İnşaatın destekleri yanında, Yeni Gürselli Mağazası perde işini hallederken, Aydın Ticaret halıları, Tamer Döşeme’de, yer döşemesini yaparak, öğrencilere destek çıktılar.  Sınıfın her şeyi tamam ancak, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve uygulama sınıfını ısıtma ve soğutma gücünde bir klimaya ihtiyaç var. Bunlar temin edildiği takdirde, 28 Eylül’de okulun uygulama sınıfı faaliyete geçerek öğrencilere temel beceri kazandırılması sağlanmış olacaktır. O bakımdan, hayırseverlerin okula bir çamaşır makinesi, bir bulaşık makinesi, bir klima armağan etmesini öğretmenler ve öğrenciler sabırsızlıkla beklemektedirler.

2002 yılında belediye hizmet binasında eğitim veren okul 2015 Mart ayında boşalan 27 Mayıs İlkokuluna taşındı. Okulun fiziki şartlarını değiştiren yöneticiler, okulu pırıl pırıl hale getirdiler. Bugüne kadar çeşitli sosyal etkinliklere katılan ve başarma elde den öğrencilere eski okullarında turşu yapmak, salata yapmak, yemek pişirmek, galoş yapmak gibi beceriler öğretiliyordu. Bu kez de yeni okullarında, aynı çalışmaları yaparak, otistik öğrencileri topluma kazandırmak için çalışılacak.
Okul Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu:  “2002 yılında açılan Fatih Özel Uygulama Merkezi 2015 Mart ayında 27 Mayıs okulunda eğitime başladı. Öğrencilerimize temel becerileri kazandırmak için tüm arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma yaptık. Öğrenciler, çorabını yıkamasını, mendilini yıkamasını yatağını yapmasını, düzeltmesini, dolabını yerleştirmesini, hafif bulaşıkları yıkamasını, turşu yapmasını, yemek yapmasını,  uygulamayla öğrenecekler. Bu arada, öğrencilerimiz çeşitli atölyelerde galoş yapasını, takı tasarım, dokuma, ahşap mobilya gibi sanatları da öğrenerek hayata hazırlanmaktadırlar.”

“Açtığımız uygulama sınıfının tüm ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmış, kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak, önemli ihtiyaçlarımız olan çamaşır, bulaşık makinesi, klimayı temin edemedik. Yardımseverlerin bu ihtiyaçlarımızda karşılaması halinde, otistik çocuklarımız uygulama sınıfında “,yaparak yaşayarak” öğrenme imkanını bulacaklardır. Hayırseverlerimizden bu ihtiyaçlarımız sahip çıkmalarını bekliyoruz. 

Editör: Haber Merkezi