HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş CHP İlçe örgütünde Pazar günü yapılan ön seçimde bedensel engelli Arif Taş tam bir oy verme çilesi yaşadı. Bedensel engeli olması nedeniyle oyunu aşağıda kapı girişinde kullanmak isteyen Taş’a yetkiler “yasal olarak bunun mümkün olmadığını” belirtiler. Bunun üzerine partili gençlerin yardımlarıyla üst katta çıkararak oy kullanmasını sağladılar.

Konuyla ilgili olarak Cumhur Şener; “Burada bir devlet ayıbı yaşadık. Bu ayıp hepimizin engelli vatandaşımıza öncülük tanınması gerekirken zorluklar çıkarılıyor. Parti olarak engelli üyemizin oyunu almamız gerekiyor. Burada yapılan önseçimde binalarımızın da fiziki durumlarının bir kez daha yetersizliği ortaya çıkmıştır. Kardeşimizin engelli olduğu seçmen listesinde gözüküyor fakat Yargıtay’ın listesinde gözükmediği için böyle bir zorlukla karşılaşmak zorunda kaldı. Burada İlçe Seçim Kurulu müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Konuyla yakından ilgilenerek ellinden geleni yaptı.”

Konuyla ilgili olarak olayın mağduru Arif Taş; “yaşlı ve engeliler için benzer seçimler için İlçe seçim kurullarının desteğiyle bahçede yada düz bir alanda ayrı bir sandık oluşturulması daha uygun olacaktır. Ülkemiz genelinde 12 milyon civarında engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Her ne seçimi yapılırsa yapılsın İlçe seçim kurumlarına engellilere tolerans tanımları için bir yetki verilmelidir. Bu konuda yapılacak çalışmaların sandıklara olumlu olacağını düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi