HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Kültürparkta kurulmuş olan engelli oyun parkurunda Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği kapsamında bulunan engelli çocuklarla bir araya geldi.

Etkinliğe Ak Parti Meclis Üyeleri, İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Ali Hadim, Ödemiş Belediye Başkanının eşi Nevin Badem ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk katıldı.

Engelli oyun parkurunda çocukların oyunlarına katılan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Biz daha önce de engelli çocuklarımızı toplumun içerisinde daha fazla görünmelerini sağlamayı, onlarla birlikte hareket etmeyi onların yeteneklerini arttırmak için elimizden gelen desteği vereceğimizi söylemiştik. Önce ailelerimizin hep bir arada olması için kentin en merkezi yerine herkesin çok kolay ulaşacağı bir yerde ofis temin ettik. Ofisimizin ufak tefek eksikleri var onları da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Bunun dışında şarj yerleri yapmaya başladık. 2-3 tanesi devreye girmiş durumda. Birisi ofiste kendi yerlerinde bulunuyor, bir tanesi Salı pazarında ve engelsiz kafede yer alıyor. Dolayısıyla bundan sonra da imkanlarımız çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalışacağız. Bu oyun grubu gerçekten çok özel bir oyun grubu her aksamı, her parçası diğerlerinden farklı.  Yürüme yolları, kayma yolları hepsi kauçuk özel kaplamadan yapılmış. Aynı zamanda zemini de özel hazırlanmış ola ki çocuklarımız burada oynarken düştüklerinde zarar görmesinler diye. Burayı seçmemizin özel sebebi ise şu, aileler buraya geldiğinde yanlarında bir engeli olmayan diğer çocukları da varsa yan tarafta bulunan oyun parkından istifade etsin. Burada çaylarını kahvelerini içebilirler, pikniklerini yapabilirler. Ailelerin buraya gelip gitmeleri için belli dönemlerde özel servislerde ayarlarız inşallah. Hedefimiz bundan sonra bu tür yerlerin sayısını şehrin farklı yerlerinde yavaş yavaş arttırmak.

Belediye Başkanı Mahmut Badem’e kendilerine karşı göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür eden Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, “Başkanımıza duyarlılığından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Biz akşam Gaziantep’ten döndük 12-1 civarı bizi Belediye Sosyal Hizmetlerden aradılar. Biz zaten bunu bekliyorduk çok güzeldi bizim için. Böylelikle kendimizi özel hissediyoruz ve Belediye Başkanımız Mahmut Badem sayesinde bu farkı yaşıyoruz. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi