HABER:CEREN ERCİH
İtfaiye Müdürü 2.Posta Çavuşu Yörük Ali Pınar tarafından Yangına Karşı Bilinçlendirme ve Yangın Söndürme Eğitimi anlatıldı. Doğal afetlerde nereden yardım alınacağı ve neler yapılması gerektiği hakkında bilgi berilen çocuklara basitleştirilmiş bir şekilde İtfaiyenin asıl görevlerinden olan yangın söndürme işlemi uygulamalı bir şekilde gösterildi.
Engelli çocuklar, Bayındır İtfaiyesi personeli nezaretinde itfaiye binasını gezip itfaiye araçlarına binerek siren çaldılar, itfaiye araç ve ekipmanları ile tanıştılar.
Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Bülent Girgin; ''Çocukların gündelik hayatta karşılaştıkları ancak tam olarak algılayamadıkları itfaiye araçlarını ve itfaiyecileri tanımaları, temel görevleri hakkında bir bilgi edinebilmeleri ve keyifli bir gün geçirmeleri için çocuklarımızı itfaiye müdürlüğümüze getirdik , yangın, deprem gibi afetlerde engelli çocuklarımızın herkesten daha fazla yardıma ihtiyacı olacağından onların bizleri tanıması acil durumlarda temel hayat kurtarma bilgilerine sahip olması çok önemli bir konudur. Çok zor bir görev üstlenen itfaiyecilerimize bizleri ağırladıkları için teşekkür ediyor ve görevlerinden başarılar diliyorum." dedi

Editör: Haber Merkezi