HABER: AYŞE AKYÜZ


10-16 Mayıs Tarihleri arasında engeliler haftası etkinlikleri başladı. Cumartesi günü Özel Etkileşim Rehabilitasyon merkezi tarafından Ödemiş Öğretmenevi önünde kermes düzenlendi. Düzenlenen kermeste Etkileşim rehabilitasyon merkezinde eğitim gören özel çocukların anneleri tarafından yapılan gıda ürünleri ve el sanatı ürünlerini satışa sundular. Okulda düzenlenen el sanatları eğitimi ile anneleri üretim hayatına alarak hem kaygı düzeylerini azaltmak hem de olaylar karşısında dirençlerini artırmayı hedeflediklerini belirten Etkileşim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ferdağ Çelik ; “ El sanatları eğitimi ile anneleri üretim hayatına alarak hem kaygı düzeylerini hem de olaylar karşısında dirençlerini arttırmakta destek olmaktayız.”

Pazartesi günü ise engeliler haftası nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz tarafından Fatih Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde özel çocuklara bir kahvaltı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk ve üyeler katıldılar. Huzurevinin bulunduğu okuldan yeni yerine taşınan Fatih Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Okul Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu’nun okulun ihtiyaçlarını belirtmesi üzerine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem buzdolabı ve fırın sözü verdi. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa ise öğrenciler şapka dağıtımında bulundu. İzmir İli Ödemiş İlçesi Damızlık Birliği Başkanı Ahmet Canbazoğlu ise okula bir bulaşık makinası sözü verdi.

Ödemiş Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz ; “10 -16 Mayıs haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Mahallesi muhtarı olarak mahallemde bulunan Fatih Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde eğitim gören özel çocuklarımız için bir kahvaltı düzenledim. Hepimiz birer engeli adayıyız. Bu nedenle engellilerimize karşı daha duyarlı ve dikkatli olmalıyız.”

Editör: Haber Merkezi