NAZİF HARUPÇU – DİLEK KART

 Milli mücadele sırasında bağımsızlık yolunda atılan en büyük adım olan TBMM açılışının 94. yılını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ulusumuza ve çocuklara armağan ettiği bayram kutlamaları Ödemiş ve Tire’de tüm okullarda başladı.

Kutlamanın ilk gününde Ödemiş Anafartalar ilkokulunda düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri sabah başladı. Okul Müdürü Necdet Yalçın yaptığı konuşmada, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet meclisinin açılışının 94. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlamak için bir aradayız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk bayramını bize armağan eden Atamızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Konuşmanın ardından tüm ana sınıfı şubeleri şiirler okudu ve çeşitli dans gösterileri ile halk oyunları gösterileri sundu. Daha sonra ilkokul 3 ve birinci sınıf şubelerinin halk oyunları, ront, jimnastik gösterilerini sundular.

23 Nisan kutlama etkinlikleri Ödemiş’te bugün saat 09.30’da Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına Çelenk sunulması ile başlayacak. Resmi Kutlama programı ise Anafartalar İlkokulunda saat 10.00’da protokol üyelerinin katılımı ile başlayacak.

23 NİSAN ÇOCUKLARI TİRE’DE DE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Tire Dört Eylül İlkokulundaki 23 Nisan Kutlama Programı okul müdürü Ünal Yıldırım’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

Tire Dört Eylül İlkokulundaki bayram kutlama programını çocuklar sundu. Başarılı bir sunum gerçekleştiren çocuklar arkadaşlarını anons ederken zaman zaman heyecanlandılar. Balonlar ve çeşitli süslemeler ile bayram yeri haline getirilen okul bahçesinde kermeste kuruldu.

Tire Dört Eylül İlkokulunda tüm anasınıfı öğrencileri gösteri sundu ve ikinci sınıfların Tülin Sardoğan eğitmenliğinde hazırlanarak sergilediği zeybek gösterisi de beğeni topladı.

Bugün Tire’de tören sabah saat 09.00’da Atatürk anıtına sunulacak çelenk töreni ile başlayacak ve 09.30’da Tire dört Eylül Stadyumunda protokolün katılacağı programla sürecek.

Editör: Haber Merkezi