CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu 19.ölüm yıldönümünde özlemle andıklarını belirtti.
Emin Öztürk, aydınlanmanın öncülerinden olan gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak 1993’te kaybettiklerini, Atatürkçü kimliği ile yaşamı boyunca yolsuzluklara, haksızlıklara, korkmadan, cesurca karşı çıkan Mumcu’nun emeğin, özgürlüğün ve demokrasinin savunuculuğunu yaparak, adeta halkın sesi olduğunu dile getirdi.
Öztürk, “Kalemiyle özgürlük meşalesini tutuşturan, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu Ankara’daki evinin önünde karanlık güçler arabasına yerleştirdikleri bomba sonucu hunharca katlettiler. Yüreği özgürlük, bağımsızlık, demokrasi için çarpan, özgürlüklerin meşalesini tutuşturduğu kalemini emanet ettiği 97 gazeteci yazarımızın özgürlükleri elinden alındığı için, demokrasiden söz edilemez bir hal alan ülkemiz insanını büyük bir üzüntüye boğan bu günü üzüntüyle anıyor ve faili meçhul cinayetleri kınıyoruz” dedi.
Öztürk açıklamalarını şöyle tamamladı: “Ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlere karşı, kararlılıkla mücadele etmiş, çağdaş bir yazar olan Uğur Mumcu’nun; üzerinde durduğu konuların, yaptığı çalışmaların, günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğu bilinmekte. Ne yazık ki ülkemizde demokrasi adına cesurca öne çıkan, fakat bu cesaretlerinin bedelini hayatlarıyla ya da özgürlükleri ellerinden alınarak ödeyen aydınlarımıza yenileri eklenmekte.
İlkeli ve dürüst gazetecilikten ödün vermeyen gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu, ölümünün 19. yıldönümünde ülkemiz için büyük bir kayıp olarak görüyor sevgi ve özlemle anıyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi