CHP Ödemiş İlçe eski Başkanı Emin Öztürk, geçtiğimiz gün ilçe örgütünün düzenlediği dayanışma yemeğinde İlçe Başkanı Mehmet Eriş’in ‘14 yıldır yemek yapılmıyor’ şeklindeki açıklamalarını çevreden duyduğunu ifade ederek açıklamalarda bulundu.
Emin Öztürk, “Birlik, dayanışma yemeğinde eski ilçe başkanı kötülenmez” dedi. Tacettin Bayır’ı işaret ederek açıklamalarını sürdüren Öztürk, “Atama il başkanının desteğiyle hareket eden ilçe başkanı zamanında ‘kendi çocuklarıma bile CHP’ye oy verdiremedim’ diyerek 200 kişiyle partiyi terk etti. Daha sonrasında aday olduğu seçimde elindeki belediye başkanlığını kaybetti. Şimdiki ilçe başkanı kimin zamanında belediye başkanı oldu bir onu düşünsün” ifadelerinde bulundu.
Mehmet Eriş’in ADD başkanı olduğu dönemde sık sık üyeleri arayarak aidat ücreti istediği gibi partilileri aramadıklarını söyleyen Öztürk, “CHP Ödemiş ilçe binasını Emin Öztürk’ten başka kim aldırabilirdi. Nasıl dayanışma yemeği bu. Biraz vefalı olun, bu zihniyetle başarılı olamazsınız. İki defa belediye başkanlığı kazandık, İl Genel Meclisi’nde üstünlüğü yakaladık. 14 senede kime borçlanmışız, kimden borç istemişiz” dedi.
Emin Öztürk, Mehmet Eriş’in 14 yıldır yemek yapılmadığı yönünde açıklamasından sonra yemekte bulunan İl Genel Meclisi Üyesi Erol Soyuer ile ilçe başkan adayı Mehmet Birlik’in de eleştiriler karşısında açıklama yapmasını beklediğini dile getirdi.
“3 HAZİRAN’DA HALİNİ GÖRECEĞİZ”
Öztürk son olarak ise İl Başkanı Tacettin Bayır’ın basında yer alan, ‘Üç ilçe başkanıyla problemimiz vardı. İkisi aday olamadı, birisi kaybetti’ açıklamalarına da yanıt verdi. Öztürk, “Bayır daha o koltuğa atanmadan önce ben kongrede aday olmayacağımı söylemiştim. Bu açıklamalarla bir yere varamaz. 3 Haziran’da onun da halini göreceğiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi