HABER: GAMZE ONAN

Ödemiş Süleyman Demirel Mahallesi 1095 sokakta bulunan iki binanın başvurusu yapılmasına rağmen hala elektriği ve suyu yok.

Oturma ruhsatı alınalı bir ay olan ve mayıs ayında özellikle elektrik için başvuru yapıldığı belirtilen binaların hala elektriğe kavuşmadığı söyleniyor. İnşaatı biten ve kiraya verilmeye başlanılan dairelerde elektrik ve suyun bulunmamasının 1 ay kira kaybına neden olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili gerekli başvuruların yapıldığını ve dilekçelerin verildiğini belirten Ödemiş’in tanınmış emlakçılarından İsmet Yalgın, “Biz oturma ruhsatını alalı bir ay oldu. Binada ne elektrik var ne su. Elektrik direği için bina önüne çukur açıldı fakat Büyükşehir Belediyesi hala bir çalışma yapmadı. Bizler vatandaş olarak bu rezilliği çekmek zorunda mıyız? Binalarda bulunan bir daireyi bir ay önce Ünal Gayrimenkul aracılığı ile kiraya verdik fakat kiracı daireye yerleşemiyor. Böyle olunca Emlakçıya yükleniyorlar. Elektrik için Gediz Elektriğe başvuru yapmaya gittiğimde Müdür Dursun Palamut’un Cumartesi vinç gelerek direkleri dikecek demesine rağmen hiçbir yetkili ya da personel buraya gelmedi. Biz bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.

Mağduriyetin giderilmesi Büyükşehir Belediyesi’ne ait

Şuan yaşamış olduğumuz mağduriyetin giderilmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Çünkü binaların bitmesinin ardından oturma ruhsatlarını aldık. Kanal parası, elektrik parası yatırıldı. Müteahhit firmanın hiç bir borcu yok. Bu Ödemiş’e üvey evlat muamelesi yapmaktan başka bir şey değildir. Mayıs ayında başvurusunu yapmış olduğumuz elektrik direklerinin biran önce takılmasını istiyoruz.”

İsmet Yalgın’ın açıklama yaptığı sırada binaların bulunduğu mahalleye gelen Gediz Elektrik personelleri direklerin takılacağını ve bu işin bir prosedürü olduğunu belirttiler. Personellerin sözleri üzerine İsmet Yalgın biran önce sorunun çözüme kavuşturulmasını istediğini tekrarladı.

Editör: Haber Merkezi