HABER: AYŞE AKYÜZ


Geçtiğimiz Pazar günü anneler gününü kutlayan yüzlerce anne ve evlatları anneler gününü kutlarken, bazı annelerde anneler gününde evlatlarının ekmek paraları için 30 dereceye yakın sıcaklıkta çalışmak zorunda kaldılar. Kimsi de annelerine yardım etmek ve okul harçlığını çıkarabilmek anneleriyle birlikte tarlada çalıştılar. Ekonomik zorluklar nedeniyle çalışmak zorunda kaldıklarını belirten kadınlar, daha iyi şartlarda evlatlarını yetiştirmek için çalıştıklarını söylediler.

Yaz Kış demeden anneler günü kadınlar günü demeden evlerinde bulunan ekmeklerini bir lokma daha

artırmak için çaba sarf eden anneler duygularını şöyle dile getirdiler. Saniye Kaplan ; “Ben yıllardır tarlada yaz kış soğuk sıcak demeden emekçi bir anne olarak çalışıyorum. Her anne gibi benimde evlatlarım içi yapamayacağım fedakârlık yoktur. Gönül isterdi ki bu kadınlara özgü özel ve anlamlı günde evlatlarımla birlikte anneler gününü kutlamak isterdim, ama ekmek parası için çocuklarımın nafakası için çalışmak zorundayız.

Hanife Çiftçi; “Bir anne her zaman evlatları için fedakârlık yapar. Peygamberimiz bile anneleri cennetle müjdelemiştir. Biz kadınlar anne olarak anneler günümüzü değil gerekirse evlatlarımız için canımızı ortaya koymaktan da çekinmeyiz. Bugünde burada bulunan emekçi arkadaşlarımla birlikte evlatlarımızın ekmek parası için çalışıyoruz.”

Hamide Sırımlı ; “Annelik demek fedakârlık demektir. Kendinden vazgeçip başka bir can için yaşamak demektir. Bizde bugün bu tarlada kendimizden vazgeçip evlatlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışıyoruz.”

Kadınlar anne olmanın en güzel duygulardan biri olduğunu belirterek, anneliğin emeklisi olamayan,24 saat hiç durmadan fedakârlık isteyen dünyanın en güzel ve en kutsal esleği olduğunu söylediler.

 

Editör: Haber Merkezi