HABER: FUAT İNCİ


Eğitim Sen Ödemiş Temsilciliği ile Emekli Sen Ödemiş Şubesi üyeler arasında birlikteliği sağlamak amacıyla, bir kahvaltı düzenlediler. Doğan Güneş Kahvaltı Salonunda Eğitim Sen’li ve Emekli Sen’li üyeler bir araya geldiler. Kahvaltı ’ya Eğitim Sen Ödemiş Temsilcisi Selim Şahan, Emekli Sen Ödemiş Şube temsilcisi Lütfü Gergeroğlu, CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu,  CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sezer Türkmenoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Barut ve CHP yönetim kurulu üyeleri katıldılar

Dostluk içerisinde geçen kahvaltıda, bir konuşma yapan Emekli Sen Başkanı Lütfü Gergeroğlu ; “Sendikamız Emekli Sen’in her ortamda savunduğu sendika hakkı Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından imzalanmış olan uluslararası, sözleşmelerin herkese tanıdığı bir haktır. Biz bu hakkı sonuna kadar kullanmaya hazırız.”

Sendikamız kapatıldığı için AİHM dava açtık

Sendikalarının emekli sözcüğü geçmediği için kapatılmasına karar verildiğini belirten Gergeroğlu ; “Sendikamız, Ankara 17.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, Anayasanın 51.maddesinde Emekli sözcüğü geçmediği gerekçesiyle kapatılmasına karar verilmiş ve Yargıtay 6.dairesi bu kararı onamıştı. Ancak, biz emekli sen olarak Anayasanın 90.maddesi güvencesi ile sendikal haklılığımıza inanıyor ve savunuyoruz. Biz bu haklılığımıza olan inancımızın sonucu olarak, hakkımızda verilmiş olan kapatılma kararına AİHM nezdinde itiraz ettik. Kararın lehimize çıkacağına inanıyoruz. Bu konuda 500 bin AVRO tazminat davası açmış bulunuyoruz. Sloganımız “Demokrasi mücadelesinden asla emekli olunmaz. “ Yaşasın DİSK Yaşasın Emekli Sen, Yaşasın dost sendika Eğitim Sen ”

 

Editör: Haber Merkezi