HABER: FUAT İNCİ


Ödemiş Eğitim Temsilciliği ile ÇYDD Ödemiş şubesi üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı Ödemiş’in Köseler köyünde yapılan törenlere katılarak kutladılar. 3 Öğretmenle yaklaşık 35 öğrencinin bulunduğu okulun bayram kutlamalarına destek veren Eğitim Sen ve ÇYDD üyeleri, okula yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilmek üzere çeşitli hediyeler götürdüler.

23 Nisan’ın ulusal kurtuluş savaşının verildiği 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması nedeniyle ilan edilerek, çocuklara armağan edildiğini belirten Eğitim Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Selim Şahan; “Bilindiği gibi stadyum gösterileri artık okul bahçelerine alındı. Her okul kendi imkânları doğrultusunda hazırladığı programı okul bahçesinde sunuyor. Bunların hepsine katılmamız mümkün değil. Köseler köyü, Ödemiş’e yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bir köyümüz. Nüfusu 500 civarında. Kapanmayan köy okullarından biri bu köyümüzde bulunuyor ve üç eğitimci arkadaşımız burada görev yapıyor. Biz sendika olarak, köylerimizdeki eğitim yuvaları olan okulların kapanmasına karşı durduk. Bunun yanlış bir proje olduğunu dile getirdik. Okulun kapanmaması ve köyde birkaç öğretmenin bulunması o köy için bizce önemli bir kazanım.”

Şahan ; “Özel okullara sağlanan teşvik devlet okullarına da sağlanmalıdır “

 Son dönemde özel okullara sağlanan teşvik desteğinden devlet okullarının faydalanamadığına dikkat çeken Şahan ; “Bunun yanında, son dönemde özel okullara sağlanan teşvik desteğinden ne yazık ki devlet okulları ve özellikle köy okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz yararlanamıyor. Biz bu durumun da eğitimde eşitlik ilkesinin çiğnendiğine ve fırsat eşitliğinin zedelendiğini düşünüyoruz. Böylece kamu kaynakları, özel şirketlere aktarılmakta bundan tüm öğrenciler eşit şekilde yararlanamamaktadır. Geçmişle kıyasladığımızda elbette köy okullarımız bazı olanaklara sahip ama, dünyadaki genel gelişmeyi değerlendirdiğimizde bu gelişimin ülkemiz açısından daha üst düzeyde olması gerektiğini ve köy okullarımızda okuyan çocuklarımızın da eğitim sisteminin tüm olanaklarından yararlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

“Etkinliğimize destek olan herkese teşekkür ederiz”

Eğitim Sen Ödemiş baş temsilcisinin geçtiğimiz gün atmasının Köseler köyüne yapıldığı ve 23 Nisan’da kendisini yalnız bırakmamak için Köseler köyünde düzenlenen etkinliğe katıldıklarını belirten Şahan ; “Eski baş temsilcimiz Tayfun Bengi geçtiğimiz ay Beydağ’daki müdür yardımcılığı görevinden alınarak Köseler köyüne tayin edildi. Onu da böyle bir günde yalnız bırakmamak için bu yıl 23 Nisan törenlerinde Köseler ‘de olmayı tercih ettik. Köseler’e gelirken, bazı kırtasiye malzemeleri ile çeşitli oyuncaklar alıp daha sonra dağıtılmak üzere okula teslim ettik. Sendika olarak bu törene katılım sağlamakla belirttiğim bu durumlara dikkati çekmek istedik. ÇYDD de bize bu destekte yardımcı oldu. Başta dernek başkanı Ömer Akşahan olmak üzere dernek üyelerine de bu destekten dolayı teşekkür ederiz”

Editör: Haber Merkezi