HABER:ELİF ACUN

Eğitim Sen Ödemiş Temsilciği 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Etkinliğe Eğitim Sen Ödemiş Temsilcileri, CHP Kadın Kolları katıldı. Atatürk Anıtı önünde saat 16:00’da gerçekleştirilen etkinlikte şiddete, gericiliğe, töreye ve sömürüye hayır dendi.

Kadınsız Toplum Yarınsız Toplum

Eğitim Sen Ödemiş Temsilcileri gerçekleştirdikleri etkinlikte, 8 Mart’ın eşitsizliğe karşı bir mücadele günü olduğuna değinildi.

 “Sınırsız tüketimin, sömürünün yoksulluğun sistemleştiği ataerkil kapitalizmin kadın ile kurduğu kutsanmış annelik ilişkisini neo liberal politikalarla yeni kölelik koşullarını dayattığı bu dönemde kadının var oluş mücadelesi çok daha anlamlı bir hale geldi.  Kadınlar çalışma ve toplumsal yaşamda toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile karşı karşıya kalmaktadır.

Pandemi döneminin etkisiyle ataerkil kapitalizmin yaratığı sorunlar derinleşti. Pandemi dönemi kadına yönelik psikolojik, fiziksel, cinsel şiddeti ve baskıyı arttıran bir politikanın fırsatı haline getirmiştir Kadına yönelik şiddet yaşamın tüm alanlarında yaygın olarak sürmektedir. Her gün en az 4 kadın katledilmektedir. Kadınlar en yakınlarında ki erkekler tarafından fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete uğramaktadır.

Söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var

 Kadınların eşit ve özgür olduğu sömürünün ve baskının son bulduğu bir gelecek için hayatlarımıza sahip çıkmak savaş ve işgal politikalarına geçit vermemek için demokrasi ve barış için, emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir diyebilmek için emeğimizi ve hayatımız örgütlemek için tüm kadınları tüm renklerimizle bir arada olmaya haklarımıza ve yaşamlarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum. Evde, işte, okulda, fabrikada, tarlada atölyede emeği ve hakları için mücadele eden tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var Yaşasın kadın dayanışması açıklamalarına yer verildi.

Editör: Haber Merkezi