HABER:DİLEK AYVALI

Konuyla ilgili Eğitim İş Tire Temsilciği yazılı basın açıklaması yaparak şunları kaydetti, “Emperyalist emeller, insanlığı bir kez daha savaşın ve acının kapısına bırakmıştır. ABD emperyalizmi ile Rusya’nın savaşçıl politikaları arasına sıkışan Ukrayna, ne yazık ki sokaklarında ölümün kol gezdiği bir ülke haline getirilmiştir.

Bilindiği üzere Sovyetler Birliği’nin yıkılması sürecinde Kızıl Ordu birliklerinin Doğu Avrupa’dan çekilmesi karşılığında ABD ve NATO’nun bu ülkelere doğru genişlemeyeceğine dair verilen sözler tutulmamış ve bölgede yavaş tempolu bir gerilim yıldan yıla tırmandırılmıştır. NATO’nun Doğu Avrupa ülkelerini birer birer bünyesine katmasıyla yükselen tansiyon, 2014’te ABD destekli bir darbe ile Ukrayna’nın seçilmiş cumhurbaşkanı devrilmesiyle eşik atlamıştır. ABD eksenine sokulan Ukrayna’nın mazlum halkı, IMF’nin kemer sıkma politikalarının boyunduruğunda, kaynaklarını dış borç ödemeleriyle tüketerek, sürekli bir çatışma ortamı içerisinde kalmıştır.

ABD’nin gözü dönmüş sömürü politikaları altında ezilen Ukraynalılar, bu kez topraklarının kendi hakkı olduğunu iddia eden Rusya’nın eziyetine maruz kalmıştır.

Ukrayna devlet başkanının şimdiye dek ABD tarafgirliğinden başka bir söylem ve politika sergilememiş olması da ateşe benzin dökmüştür.

Altını çizmek gerekir ki 2022 yılında, bağımsız bir devletin topraklarının uzak geçmişe dayandırılarak adeta işgal edilmesi tüm insanlık adına utançtır.

Çökmüş bir imparatorluğun başına akbabalar gibi üşüşen emperyalistlerle yıllarca savaşarak Cumhuriyetimizi kuran Büyük Komutan Atatürk’ün “Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” sözü, tüm insanlığa ışık olmalı ve Ukrayna’daki bu cinayet derhal durdurulmalıdır.

Ateşler içindeki bir ülkeye bakarak zevk naraları atanlar, savaş çığırtkanlığı yapanlar bilsinler ki tarih failler gibi azmettiricileri de unutmaz!

Savaş bir insanlık suçudur! Masum çocukların öldüğü bir savaşın kaybedeni tüm insanlıktır!

Ukrayna halkının, Rusya’nın güç sarhoşluğu ve temelsiz cüretiyle giriştiği işgalden de ABD emperyalizminin NATO eliyle dizayn ettiği ekonomik ve fiziki kuşatmadan da kurtulabilmesini umuyoruz. Kendi ülkemizde nasıl savaş istemiyorsak, başka hiçbir ülkenin de bu acıyı yaşamamasını diliyor, “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyoruz.”

Editör: Haber Merkezi