HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Eğitim Bir Sen Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler günü dolaysıyla Ödemiş Belediyesi Düğün ve Sergi Kongre Salonu’nda düzenlenen yemekte bir araya geldiler.

Düzenlenen yemeğe Eğitim Bir Sen İzmir 1 Nolu şube başkanı Ali Kaya, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve spor ilçe müdürü Cafer Cebeci, Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu, ve öğretmenler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğitim Bir Sen Ödemiş Temsilcisi ve Ödemiş Öğretmenevi ASO Müdürü Fedai Kozan yaptı. Kozan, “1992 yılında kurulan eğitim bir sen, 26 yıldır eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek ve yeni kazanımlar elde etmek için mücadele etmektedir. Sendikamız Özelde üyemiz, genelde tüm insanlık için mücadele etmektedir. Üyemizin sendikasıyız düsturuyla da yoluna devam etmektedir. 2018 yılında sendikamızda girilen seçim süreci, 9 Ekim 2018 tarihinde ödemiş ilçesinde yapılan ilçe seçimi şeklinde devam etmiştir. İlçemizde yapılan seçimde 7 kişiden olaşan yönetim kurulu, 4 kişiden oluşan delegeler seçilmiştir. ‘Yoldan önce yol arkadaşı seçiniz.’ demiş ecdadımız. Bu düsturla, sizin gibi güzel insanlarla çıktığımız yolda, rabbim, rızasını kazanmayı ve muzaffer olmayı nasip etsin. Burada bulunan insanların en önemli özelliği, hepsinin güzel insanlar olması. Buradaki misafirlerimizin hepsinin göğsünde, iman ve vatan sevgisi var. Bu iman ve vatan sevgisi birlik olmayı gerektirir. Birlik olmadan da dirlik olmuyor. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin.”

BU YOL FEDAKÂRLIK YOLU

“Yerelde siz değerli üyelerimiz için gayret edeceğiz. Bu yol fedakârlık yolu. Hak yolunda, mazlumdan yana olacağımıza, sizlere söz veriyoruz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, hatasız kul olmaz. Eğitim Bir-Sen ilçe kadromuz da, amel noktasında hata yapabilir. Hatamızı paylaşan dostlar olursa, hatamızdan dönmek erdemdir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.  Bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen tüm meslektaşlarıma emeklerinden dolayı, İlden gelen Sayın İl başkanımız Ali Kaya ve yönetim kurulu üyelerine siz değerli misafirlerimize bizleri onurlandırdığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Bir Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Kaya konuşmasında, “Biz şube kongremizi yaptık buradaki seçim süreçlerimiz tamamlandı şube başkanım mazbatasını aldıktan sonra ilk davet edildiğim yer ödemiş oldu. Ödemiş’te bu gördüğüm manzara gerçekten beni duygulandırdı. Sağlam bir ekip var genç, dinamik, istekli iş yapmaya kararlı planını programını yapmış ne yapacağını biliyor yol haritasını çıkartmış bu ekibe ve ödemiş temsilciliğine teşekkür ediyorum. Öncelikle Gürsel hocama teşekkür ediyorum kimsenin olmadığı zamanda birler ikiler üç beş üye yapma çabası içindeyken bayrağı zirveye dikip burada ödemişte sağlam bir ekibe teslim ettiği için burada Gürsel hocama da teşekkür etmek istiyorum. Öğretmenlik mesleği malumunuz herhangi bir meslek değil insan yetiştiren âdeta insan hamuru yoğuran bir meslek uzun soluklu bir meslek aşk ile şefkat ile merhametle yapılan bir meslek bunlar eksik olursa zaten yapılmıyor adanmışlıkla yapılan bir meslek bir yazarın dediği gibi bir insan için hayatında karşılaşacağı en önemli şans iyi bir öğretmendir her birimizin zihninde iyi bir sınıf öğretmenimiz var gerek örnek tavır işiyle unutamadığımız bir öğretmen var. Bu öğretmen çaba sarf ediyor özverili davranıyor öğretisi için gecesini gündüzüne katıyor evde çalışıyor öğretisi üzülürse oda üzülüyor bu öğretmeni unutmak mümkün değil bu öğretmenlerimizi ellerinden öpüyoruz saygı ve hürmetle anıyoruz. Ahirete göç etmiş öğretmen ve hocalarımızı rahmetle yâd ediyoruz. Bir öğretmen için hayatta onu tatmin edecek en önemli şey yetiştirdiği ürünün sonucunu görebilmesidir yani bu kadar fedakârlık yapmış bu kadar emek vermiş yani yarın yetiştirdiği fidan karşısına geçiyor öğretmenim diye elini uzatıyor öğretmenim ben şuan şu an şu mesleği yapıyorum bu yetiyor bize. Bu duygu bizim meslekte bizi tatmin edecek en büyük ödül budur.. 24 Kasım Öğretmenler Günü her bir öğretmenimize hayırlı olsun diyor, bugün burada bulunan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi