Her Salı günü Ege Üniversitesi’nin farklı bir okulunda biraraya gelen senato üyeleri, dün Ödemiş Ziraat Meslek Yüksekokulu’nda buluştu. Toplantı öncesi İlçe Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu’nu makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ahrandı Restoranda düzenlenen öğle yemeğinde Belediye Başkanı Bekir Keskin’e plaket verdi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ödemiş’te eğitim gören kız öğrencilere yurt yapılmasında katkısı olan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e plaket verdi.
Ahrandı Restoran’da yapılan etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Yılmaz’ın yanı sıra Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ege Üniversitesi Ziraat Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Sayan, Ege Üniversitesi Senato üyeleri de katıldılar.
Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz burada yaptığı konuşmada Ege Üniversitesi’nin bazı bölümlerinin ilçelerde hizmet verdiğini ifade etti. Bu okullarda bir takım eksikliklerin yaşanabildiğini söyleyen Yılmaz, “Bu konuda yerel yöneticilerin muhakkak hizmetleri oluyor. Ödemiş ilçesinde Belediye Başkanı Bekir Keskin’in çabalarıyla özellikle kız öğrencilerin yararlanması için yurt oluşturması ve hizmete girmesi son derece önemli bir hizmettir. İlk olarak öğrencilerimizin konaklama sorununa Konukevi açarak çözüm getiren Başkan Keskin’e, Ziraat Meslek Yüksekokulumuzda 2 laboratuar oluşumu ve ‘Piliç ve Organik Toklu’ projesine sağlamış olduğu destekten dolayı üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, “Ege Üniversitesi’ne bu konuda teşekkür ediyorum. İlçemizde yurtların hizmete girmesi konusunda çalışmalarımız vardı. Her zaman okullara da gerekli desteği vermeye devam ediyoruz“ dedi.
ÖYKAM’A HAYRAN KALDILAR
Ödemiş’e gelen Ege Üniversitesi Senato üyeleri kalabalık bir grup olarak daha sonra Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni (ÖYKAM) gezdiler.
Ege Üniversitesi’nin Senato Toplantısı için Ödemiş’e gelen Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve senato üyeleri “Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi”ne hayran kaldılar.
Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Engin Berber’in katkılarıyla düzenlenen Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni gezen, Rektör Candeğer Yılmaz ve senato üyeleri, müzenin Ege Üniversitesi işbirliğinde ortaya çıkmasından dolayı onur duyduklarını ifade etti. Yılmaz; yaklaşık bir yıldır ikinci görevle müzede çalışan Prof. Dr. Engin Berber’in bir yıl daha müzede görev alacağını belirtti.
Editör: Haber Merkezi