HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi büyük salonunda düzenlenen kep atma törenine Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Kızıler, Ege Üniversitesi Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ayşe Betül Avcı, Doç. Dr. Funda Yoldaş, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu öğretmenleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ege Üniversitesi Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ayşe Betül Avcı konuşma yaptı.

Avcı konuşmasında, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenimizde sizlerle bir arada olmanın, bu salonda yüz yüze gelebilmenin heyecanını yaşıyoruz. Bizler çok şanslıyız ki 1 yılda olsa sizinle yüz yüze bir eğitim-öğretim yılını paylaşabildik. Sizin yokluğunuzda hep birlikte şunu anladık ki siz yokken okulun hiç anlamı yok. Diliyoruz ki bir daha böyle pandemi koşullarını tekrar yaşamayalım.

“EGE ÜNİVERSİTELİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR, BİR DURUŞTUR”

Bugün sizleri aslında yeni bir başlangıca uğurluyoruz. İnanıyorum ki her biriniz meslek yaşamınızda istediğiniz hedefe ulaşacaksınız. Çünkü siz Ege Üniversitesi’nden mezunsunuz. Ege Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır, bir duruştur.

“LÜTFEN DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIN”

Sizler ailelerinizin en kıymetlilerisiniz ve bizlere emanet edildiniz. Biz de bu eğitim öğretim sürecinde sizlere hem birer hoca, hem de aile olmaya çalıştık. Belki bazen sıkıntılı anlar yaşanmış olsa da, birlikte güzel zamanlarımız oldu. Ve bugün artık her biriniz meslek sahibi birer birey olarak iş hayatına atılacaksınız. Aile kuracaksınız, belki sizler de anne, baba olacaksınız. Sizlerden ricam, ‘çalışkan olun, sabırlı olun, çevrenizde olan bitenlerin farkında olun ve ‘yaşamınızda her şeyi çok çabuk tüketmeyin, ailenize, dostlarınıza ve arkadaşlarınıza sahip çıkın. Her şeyin bu kadar çabuk tüketildiği ve neredeyse hiçbir şeyin kıymetinin kalmadığı günümüzde Lütfen değerlerimize sahip çıkın.

Hep birlikte geleceğiniz ve ülkemiz için güzel işler yapmaya çalıştık. İnanıyorum ki burada edindiğiniz kazanımlar size bundan sonraki yaşamınızda ışık tutacaktır. Yolunuz, şansınız açık olsun” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖDEMİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİNCİSİ SALİH KILINÇ, “COVİD-19 SALGINI, BİZLERE GIDAYA ERİŞİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU YAŞAYARAK ÖĞRETTİ”

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Birincisi Salih Kılınç, “Bizler, hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Pandemi koşullarında geçirdiğimiz son yıllar, bizler için eğitim hayatımızın şu ana kadar ki en zorlu yıllarıydı. Şimdi ise alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anıları paylaştığımız okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Gururlu, sevinçli ve aynı zamanda hüzünlü hissediyorum.

KILINÇ, “HAYATIMIZIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ OLAN BUGÜN ÜZERİMİZDE EMEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN İYİ BİR FIRSAT”

Küresel boyutta yaşanılan Covid-19 salgını, bizlere gıdaya erişimin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğretti. Bizler gıda erişimin sağlanmasında bitkisel ve hayvansal üretimin değerini öğrendik. İşte bu bilinçle mesleğimize sımsıkı sarılacak, hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Ayrıca, iklim değişikliği, toprak kirliliği, su kaynaklarının kirlenmesi ve kuraklık gibi pek çok nedenlerden dolayı tarımsal üretimde sorunlar yaşadığımız şu günlerde ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaçlarının ve sorumluluklarımızın farkındayız. Başaracağımıza olan inancım ve güvenim tamdır. Hayatımızın dönüm noktalarından biri olan bugün üzerimizde emeği olanlara teşekkür etmek için iyi bir fırsat.

KILINÇ,  “DEĞERLİ HOCALARIM, İLK TEŞEKKÜRÜM SİZLERE”

Eğitim hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizlere yol gösterdiniz. Samimi ve sıcak bir ortam yarattınız. Şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Okul hayatımız boyunca bizlere bütün fiziki imkanları sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran, çözüm üreten idari ve teknik personele gönülden teşekkür ediyorum.

KILINÇ, “ANNEM VE BABAM BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM AİLEME BÜTÜN İÇTENLİĞİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Her türlü maddi ve manevi katkılarıyla bana güç veren, yoluma ışık tutan, Başta Annem ve Babam olmak üzere tüm aileme bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Mezuniyet coşkunuzu paylaşıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Milli ekonominin temeli tarımdır. Bilinciyle meslek hayatınızı sürdürmenizi temenni eder. Başarılar dilerim. Sözlerime son vermeden önce törenimizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından başarı belgelerinin verilmesi, müzik dinletisi, Mezuniyet belgelerinin verilmesi ve Kep atma töreniyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi