HABER: NAZİF HARUPÇU


Geçtiğimiz yıl Ödemiş ÖYKAM müzesini ziyareti esnasında, Ödemişli Ressam Mustafa Ali Kasap’ın ‘Kadın efeler’ adlı yağlı boya resim sergisini gezen Erkut Şenbaş ve Sedat Şenbaş, çalışmalardan çok etkilenmiş ve efelere efe tablosu yakışır diyerek, Ressam Kasap’ta baba ve oğula birer yağlı boya tablo yapma sözü vermişti.

Ressam Mustafa Ali Kasap geçtiğimiz günlerde, bu yağlı boya tabloları tamamlayarak, Efe kıyafetli çalışmaları Erkut Şenbaş ve oğlu Sedat Şenbaş’a teslim etti.

Mustafa Ali Kasap şunları söyledi, “Gerek Erkut bey ve gerekse oğlu Sedat bey, sergimi ziyaretlerinde tablolarımdan çok etkilendiklerini ve birer tane de efe kıyafetli tablolarını yapmamı istediler. Ben de değerli bu iki dostumuza söz verdim. Ve çalışmam geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Tabloları teslim etmek üzere bir araya geldik. Yağlı boya tablolarım 60x80 ebadında orijinal yağlı boya tablo. Kendilerine ayrıca orijinal yağlı boya resim sertifikası da vereceğim. Çocuklarına ve torunlarına en güzel hediye bu olacaktır” dedi.

İzmir siyasetinin duayen isimlerinden Erkut Şenbaş’ta şunları söyledi, “1994 yılında İzmir Milletvekili olarak Doğruyol partisinden siyasete atıldım. Ondan önce de partinin üst kademelerinde görev yaptım.

O tarihten beri Küçük Menderes havzası ile hiç irtibatımı kesmedim.

Ödemişlilerin ve Küçük Menderes havzasındaki halkımızın nişanlarına, düğünlerine, sünnetlerine, cenazelerine elimden geldiğince katılmaya çalıştım. Sevinçleri de paylaştım, üzüntüleri de paylaştım. Çünkü, ben kendimi bir Ödemişli, bir Beydağlı, bir Kirazlı, Bir Bayındırlı, bir Tireli gibi hissetim. 20 yıldır dostlarımızdan hiç kopmadık. Ve bugün nasip oldu.

İlkelerine inandığım, demokrasi ruhuna inandığım, Ülkemize hizmet edecek lider Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak parti Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu olduğuna inandım ve bunu çevreme de anlattım. Ve benim Ödemiş’ten aday olmam istendi.

Bundan 20 yıl önceki heyecanımı tekrar yaşadım ve hizmet etmeye geldim. Ödemiş ve Küçük menderes havzasını adım adım çok iyi bilirim. Kendimi hizmete verdim. Yani Ödemiş Efesi gibi hissediyor ve yaşıyorum. Bu nedenle; Sevgili kardeşim, değerli insan Ressam Mustafa Ali Kasap’ın efe yağlı boya tablo sergisini gezdiğimde çok etkilendim.

Ve Oğlumla bana efe kıyafetli yağlı boya tablo hazırladı. Kendisine bu jestinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tablo çocuklarıma ve torunlarıma ebedi olarak yadigâr kalacak en güzel hediye olacaktır” 
Editör: Haber Merkezi