Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Selçuk’ta yenileme çalışmaları devam eden ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan Efes Müze’de incelemelerde bulundu.
Kültür Varlıkları ve Müzeler(KVM) Genel Müdürü Abdullah Koçapınar’ın Efes Müzedeki İncelemelerine, Genel Müdür yardımcılar daire başkanlarıyla birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Kaymakamı Ayhan Boyacı Belediye Başkanı Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve yetkililer hazır bulundu.
İzmir Valisi Toprak ve KVM Genel Müdürü Kocapınar, birlikte yaptığı açıklamada müzenin önümüzdeki günlerde açılacağını, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilmesi beklenen Efes Antik Kenti’nin Dünya Mirası Geçici Listesi’nden asıl listeye girmesini de kutlayacaklarını da ifade etti. Vali Toprak İzmir için gerekeni yapacaklarını belirtirken Kocapınar da “2015’te Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası asıl listeye girmesini, müzemizin açılmasıyla hep birlikte kutlayacağız.” dedi.
Kocapınar, daha sonra İzmir Atatürk Müzesi’ninde de incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi