HABER: AYŞE AKYÜZ



Ödemiş Efe 80.Yıl İlkokulu 23 Nisan etkinliklerine farklı bir kutlamayla imza atıyor. Ödemiş Halk Eğitim Merkezi, Halk Oyunları Öğretmeni Evren Küçükuran tarafından Ödemiş’e davet edilen Makedonyalı öğrenciler,80.yıl ilkokullu öğrencileri ile bir araya geldiler. Makedonyalı öğretmenler ve aynı zamanda Makedonya’da bir üniversitede Türkoloji bölümü okuyan Kristina Dobrevska ve Makedon Halk oyunları öğretmeni Youca Blazhevski eşlik etti. Makedon öğrencilere öğle yemeğinde Üç Eylül YBO Ortaokulu öğle yemeğinde ev sahipliği yaptı.

Okul bahçesinde kurulan sahnede iki ayrı kültürü temsil eden öğrenciler bir araya gelerek, kendi kültürlerini anlatan folklor gösterilerini sundular. Karşılıklı yapılan gösterilerin ardından,80.yıl Efe İlkokulu öğrencileri, evlerinde misafir edecekleri öğrencilerle tanıştılar. Tanışma esnasında velilerde öğrencileri yalnız bırakmadılar.

Dünyada kutlanan tek ve ilk çocuk bayramını farklı ve özel kutlamak istediklerini belirten 80.Yıl İlkokulu Müdürü Ayhan İnan ; “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ve bu bayramın dünyada tek ve çocuk bayramı olması sebebiyle bu özel günü bir dünya ülkesi ile kutlamak istedik. Bu kapsamda Makedonyalı öğrencileri okulumuza davet ettik. Öğretmenleri Kristina Dobrevska ve Youca Blazhevski ile üç gün boyunca bizlere misafir olacaklar. Misafir öğrencilerimizi öğrencilerimizle birlikte kültür alışverişinde bulunmaları için öğrencilerimizin evlerine yerleştirdik. Üç gün boyunca öğrencilerimizle birlikte, kortej yürüyüşümüz, Ödemiş’in kültürünü tanıtacağımız gezilerimiz ve pikniklerimiz ile güzel bir 23 Nisan kutlaması yapacağız. Etkinliğimizde desteği olan esnaflarımıza velilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Makedonyalı Öğretmen Kristina Dobrevska ; “Bizi davet eden Okul müdürümüz Ayhan İnan ve bizlere kapılarını açan velilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Makedonyalı 11 yaşındaki öğrenci Leontina Blazevska ; “Çok güzel bir okul, burada arkadaşlarımız ve aileleri bizleri çok güzel karşıladılar. Dünya üzerinde çocuklar için yapılan böyle bir bayram olması çok mutluluk verici. Türk çocukları ne kadar şanslılar ki onların Mustafa Kemal Atatürk gibi bir ataları var.”

Editör: Haber Merkezi