HABER: AYŞE AKYÜZ



Ödemiş Efe İlkokulu halk oyunları toplulukları 23 Nisan için hazırlık çalışmalarına son sürat devem ediyorlar. Halk Oyunları Öğretmenleri Sinem Ceylan ve Evren Küçükuran tarafından çalıştırılan 1sınıf le 4 sınıf arasındaki minik öğrenciler provalarda göstermiş oldukları performansla büyüklere adeta taş çıkardılar.23 Nisan günü okul bahçesinde saat 17’de yapılacak olan Uluslararası halk oyunları şenliğinde misafirlere muhteşem bir halk oyunları gösterisi sunulacak. Efe İlkokullu öğrencilerine Makedon’dan Ödemiş’e gelen öğrencilerde Makedonya halk oyunları ile eşlik edecekler.

Ocak ayından beri 23 Nisan hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten, Halk oyunları Öğretmeni Sinem Ceylan ; “ Öğrencilerimle birlikte Ocak ayında başladığımız, çalışmaların meyvesini 23 Nisanda toplayacağız. 1 ve 4 sınıflardan oluşan karma gruplarımızla Anadolu Ateşi, iki Zeybek oyunu ve Ront ekibimizle 23 Nisan günü konuklarımızın önüne 4 grup halinde çıkacağız.17-18 kişilik gruplarımda çalışmalarını sürdüren öğrencilerim sıkılsalar da çalışmalarına devam ettiler. Tüm vatandaşlarımızı 23 Nisan günü öğrencilerimizin gösterilerini izlemeye davet ediyorum.”

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları eğitmeni Evren Kürkuran ; “Bu çalışmayla birlikte 80.yıl Efe İlköğretim Okulu olarak Ödemiş’te bir ilke imza atıyoruz.23 Nisan günü için bir Makedon halk oyunları grubu ilçemize davet ettik. Bu grup 20 -23 Nisan tarihleri arasında ilçemizde kalacak.23 Nisan günü saat 17’de okulumuz bahçesinde halk oyunları gösterisi yapılacak. Bunun öncesinde Hastane Caddesi’nden başlayıp Hükümet Konağı önünde bir kortej yürüyüşü yapılacak, bu yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyor, katılımlarını bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi