Tarihi kalabalık günlerinden birini yaşayan Bozdağ, kar eğlencesi yaşamak isteyenlerin yanısıra Ödemiş Efe Dağcılık 'ın da aralarında bulunduğu, İzmir’den gelen birçok dağcılık kulübüne ev sahipliği yaptı. Şehit polis Fethi Sekin anısına yapılan daha çok yüksek dağcı, deneyimli sporcuların katıldığı kış tırmanışına Ödemiş'ten 22 dağcı katıldı. Sabah 9.30 'da Bozdağ merkezden başlayan yürüyüş yer yer 1 metreye ulaşan kar üzerinde gerçekleşti. Bozdağ'lılarca  SİVRİ diye adlandırılan 2150 m lik zirveye zor şartlarda da olsa ulaşmayı başaran dağcılar, İzmir il sınırları içinde İsviçre'yi aratmayacak muhteşem kar  manzaralarına  tanık oldular. İki grup halinde yapılan yürüyüşte A grubuna Mehmet Genç, zirve yapan B grubuna ise Salih Üzdürmez rehberlik yaptı.

A grubu rehberi Mehmet Genç, “Çok keyifli bir yürüyüş oldu, katılımcıların çoğunun hayatında ilk kez bu denli yoğun kar gördüğünü, kar üzerinde yürümenin ayrı bir zevk olduğunu biliyorum, turistik amaçlı gelen ziyaretçilerle Bozdağ esnafının da yüzünün güldü.”

Zirve grubu rehberi Salih Üzdürmez ise, “Efe Dağcılık olarak kış tırmanışı yapabilecek donanıma sahip iyi bir grup oluşturduk, -5 ile -8 derecelik zorlu hava şartlarına ve 1900 m den sonra başlayan  buzlu zemine rağmen yeterli ekipmana sahip dağcılarla zirve yapmayı başardık. Her geçen gün adını İzmir'in tanınan kulüplerinden biri olarak duyurmayı başaran Efe Dağcılık kulübünün doğaseverler için iletişim numarası olan 0551- 695-96-95 numaralı telefondan etkinlikler için bilgi alınabilecektir.”

 

Editör: Haber Merkezi