Sabah saatlerinde Ödemiş Salı Pazarında bir araya gelen dağcılık grubu üyeleri, Radon Termal tesislerinde kendilerini bekleyen Güzelçamlı Kültür ve Turizm Derneği Dağcılık ve Doğa sporları grubundan dağcılarla buluştu.

Orman içinde yapılan yürüyüşüm ev sahipliğini Güzelçamlı Kültür ve Turizm Derneği Dağcılık ve Doğa sporları grubundan Tunç Ay ve Efe dağcılıktan Nurettin Ataş rehberlik yaptı.

 Deniz seviyesinden 500 m yükseklikteki Kurşunlu Manastırına yapılan yürüyüş sonrası manastır hakkında bilgi alan dağcılar güzel bir manzara eşliğinde yapılan kahvaltı sonrası dönüşe geçtiler. Yorgunluklarını termal havuzda ve deniz kıyısında devam eden yürüyüşle atan dağcılar, hem deniz hem dağ havasını soluyarak güzel bir gün geçirmiş oldular.

Rehber Nurettin Ataş yaptığı açıklamada, '' Kurşunlu Manastırının Hristiyanlığın ilk dönemlerinden itibaren önemli bir dinsel yapıt olduğunu, 1. YY adını kubbesini örten kurşundan aldığını, yüzyıllar boyu keşişlerin yaşadığını, o dönemler için en büyük dinsel eğitim merkezi olduğunu söyledi... Ayrıca yürüyüş patikası tamamen orman içinde olup, tarihi önemiyle birlikte  doğanın tüm güzelliklerinin de sergilendiği  harika bir parkur. Dağ yürüyüşleri doğanın güzellikleriyle ruh ve beden sağlığımıza katkıda bulunurken tarih ve kültür hazinelerimizi yerinde görme ve bilgilenme şansını bize sağlıyor. Sonrasında ki termal havuz ve deniz atmosferiyle katılımcıların çok keyifli bir gün geçirdiklerini, bundan sonra ki faaliyetlerde  de  tercih edecekleri bir yer olduğunu söyledi. Yılbaşı nedeniyle önümüzde ki hafta yürüyüşlere ara verecek olan Efeler yeni yılda da her hafta sonu yürüyüşlere devam edecekler.”

Editör: Haber Merkezi