Ödemiş ilçesinde 7 Eylül 2011 tarihinde konser veren Edip Akbayram, konserin ertesi günü Engelsiz Kahve’de sevenleriyle buluştu. Henüz dokuz aylıkken çocuk felcine yakalanan Akbayram bu kötü hastalığın pençesinde çocukluğunu geçirmişti.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve diğer belediye çalışanlarının da katıldığı sohbette Edip Akbayram hayranlarının hiçbirini kırmayarak, hepsiyle fotoğraf çekildi. Edip Akbayram ilk defa Ödemiş’te açılan Engelsiz Kahve’yi çok başarılı bir çalışma olarak gördüğünü ve bu çalışmanın diğer belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.
Akbayram, Ödemiş Belediyesi’ni bu örnek davranışı için kutlayarak, böyle güzel bir kahvenin büyük şehirlerde de açılması için elinden geleni yapacağını ifade etti ve Engelsiz Kahve projesinin büyük şehirlere de örnek olması gerektiğini belirtti.
Edip Akbayram, “Ödemiş hem fiziki olarak, hem de yaptığı işler bakımından büyük bir ilçe. Yapılan çalışmalar bir ilin yaptığı çalışmalardan daha büyük ve daha fazla. Engelsiz Kahve, Deneme ve Bilim Merkezi bunların en güzel örneklerinden” dedi.
Ödemiş’te çok iyi ağırlandığını ve yapılan organizasyonun çok hassas bir organizasyon olduğunu söyleyen Edip Akbayram, Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür etti.
Edip Akbayram, 40 senedir müzikle uğraştığını, 3 kere müziği bırakmak isteyip bırakamadığını ve bu 40 yıl boyunca da rahat koşullarda şarkı söylemediğini ifade etti. Akbayram tutuklandığını, işkence gördüğünü ve yeri geldiğinde çocuğuna süt alacak parayı bulamadığını söyledi. Bu günlere kolay gelmediğini belirten Edip Akbayram, geçen yıllarda her şeye rağmen omurgalı durmaya devam ettiğini dile getirdi.
Bu keyifli sohbete daha sonra Ödemişli ünü sanatçı Bedia Akartürk d sonradan katıldı. Edip Akbayram ile Ödemiş ve Ödemiş’in beldelerinin güzelliklerinden konuşan Bedia Akartürk, Edip Akbayram’a Birgi’yi mutlaka ziyaret etmesini söyledi. İstanbul’da yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Edip Akbayram ise, sakin yerleri daha çok sevdiğini ve tercih ettiğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi