HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Efe Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi Kurumu Öğrencileri ve öğretmenleri 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolasıyla öğrenciler ile birlikte Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi önünden başlayarak, Atatürk anıtına kadar yürüyerek bu özel gün için yürüyüş düzenlediler.


Duygu Doğu, “68 çocuktan birisi otizmli doğuyor”

Ödemiş Efe Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi Kurum Müdürü Duygu Doğu, “Otizm Spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık, bir spektrum bozukluktur. Çare erken tanı ile yoğun özel eğitim. Otizm, günümüzde her 68 doğumdan birinde görülmektedir. Otizm bilinen tek tedavisi ise erken tanı ile yoğun, sürekli eğitimdir. Erkan tanı ve haftada en az 23 saatlik Özel eğitim ile Otizmli çocukların hayatlarından fark yaratarak, sağlıklı gelişim gösteren akranlarıyla aynı eğitimi alacak, seviyeye getirmek mümkündür.

2 Nisan, otizmin eksikliği değil “Farklılık” olduğunu vurgulayan bir gündür. Bu konuda insanların bilinçlenmesi ve Çocuklara erken teşhis yapılması adına herkesin farkında olması gerekir. Günümüzde hala Otizmin bir eksiklik değil “ Farkındalık” olduğunu anlamayanlar için Farkındalık diliyoruz. Bugün bu Farkındalık yürüyüşümüzde yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. “Farkındalığımızın artması dileğiyle” dedi.




Editör: Haber Merkezi