HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş’in Türkönü Mahallesi sakinleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yol genişletme çalışmalarından dolayı kapatılan kendi kullandıkları yolda bulunan duvarın yıkılması ve karşıdan karşıya geçişlerde kullanmak üzere alt geçit veya kavşak yapılmasını istiyorlar.

Mahallede yaşayan Vatandaş Zafer Kamalı, “Doğma Büyüme Türkönü Mahallesindenim, Mahallemizin yolu çalışmalarla birlikte güzel oluyor. Ama bizim en sıkıntımız bir alt geçidin veya kontrolü geçişin olmaması, şu an buraya konulan duvarla yolumuz ikiye bölünmüş durumda. Köyün içerisinde olan kişiler buraya, burada olanlar da karşıya geçemiyorlar. Köyümüzün Camisi aşağa tarafta ve geçmek problemli oluyor. Özellikle yaşlı ve çocuklar için sorun olacak. Sağlık Ocağı ve Okul yukarıda kalıyor. Buradan geldiğimizde karşıya geçmek için yol yok yolumuz kapalı Mahallemizdeki Sağlık ocağı başka yerde Mezarlığımız başka yerde mahallelimizin Camisi de yukarı tarafta nasıl geçeceğiz. Çocuklarımız karşıdaki okula gidecekler ama yol kapalı olduğu için gidemiyorlar. Mahallemize 200- 250 kilometre batı tarafında çay yoluna köprü yapacaklar çocuklarımız oradan nasıl geçecekler. Bu da ayrı bir sorun Mahallemiz resmen ikiye bölündü. Yaşlı insanlar geçemeyecekler. Nasıl olacak bilmiyorum ama en azından bir kavşak ya da alt geçit yapılmasını istiyoruz. Bu konu da yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Yaklaşık 7 Metre ilerideki geçit daha önce buradaydı. Muhtarımız iki ay önce dilekçeyle başvuru yapmış, buraya kapatıp kendi mahallesinde yol açtırıyor. Bu taraftakini düşünmüyor kendini düşünüyor. Zaten kendisi de burada oturmuyor. Gereli Mahallesinde oturuyor. Mahallemiz ikiye bölünmüş durumda üç yaşındaki çocuk nasıl gidecek aşağa tarafa, okul servisi aşağa tarafta duruyor. En büyük sıkıntımız bu” dedi.

Emine Girgin, ”Bizler Türkönü Mahallesinin yukarı tarafında oturanlar olarak mağdur durumdayız. Arabamıza binemiyoruz. Çocuklarımız her geliş gidişlerinde problem yaşıyorlar. Herkesin imkânları aynı değil, bu durumda bizlerin çarşıya gidip gelmeleri mümkün değil, bir yakınım ya da arkadaşımız hasta olsa bile gidebilmemiz imkânsız. Bizler Mahalle sakinleri olarak neden mağdur durumda bırakılıyoruz. Yağmur yağdığında bile buraları göl oluyor. Ve biz bununla yaşamak zorunda kalıyoruz. Burayı kim yapıyorsa bir çaresini bulsunlar.” Dedi.

Kevser Kamalı, “Bizler Türkönü Mahallesinde duruyoruz. Bizim bu yolumuzu kapattılar. Eşim hayvancılıkla uğraşıyor. Silaja gidiyor. Üç yaşında çocuğum var. Eşim çalışmaya gittiğinde ben korkuyorum. Bize ileriden yol açtılar. Ama orası dik yamaç eşim silajdan gelince Allah korusun orada ev var evin üstüne düşebilir. Hayvanlarımız var. Buradaki yolu kapatmışlar öteki taraftan geçmek zorunda kalıyoruz.  Üç yaşındaki çocuğumu büyüdüğü zaman okula göndereceğim. Nereden göndereceğim. Bu yolun açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkönü Mahallesi esnaflarından kahveci Hasan Önel, “şu andaki duruma göre mağduruz. Buranın bu şeklide olması bir çok kazaya neden olur. Buranın Türkönü Mahallesi sakini olarak bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Alt geçit yada başka bir şey ne olacaksa bir an önce olmasını istiyoruz. Yetkililer buraya gelsinler kendileri de bir gözleriyle görsünler. Geleceğiz diyorlar ama gelmiyorlar. Geldiklerinde bizim mağduriyetimizi anlayacaklardır” dedi.

Editör: Haber Merkezi