HABER: GAMZE ONAN


Tunceli Üniversitesi eski Rektörü ve Ak Parti 2. Bölge 5. sıra Milletvekili Adayı  Prof. Dr. Durmuş Boztuğ yaptığı açıklamada  ana  dil konusunda şöyle  konuştu, “TC Devletinin resmi dili Türkçe olup, TC yurttaşlarına ana dillerini öğrenme özgürlüğü olmalı. Demokratik devletlerin dili olmalı, bakın İsviçre’de 4 dil bulunmaktadır."

6,5 yıl Tunceli Üniversitesi'nde rektörlük yaptığını açıklayan Prof.Dr Durmuş Boztuğ, milletvekili seçildiği takdirde mecliste ilk yapacağı çalışmaları şöyle sıraladı. Ben Küçük Menderes Havzası'nı çok sevdim, özellikle vekil olunca Beydağ’dan bahçeli bir yer alacağım ve sık sık bu bölgeye  gelerek vatandaşlarla birlikte  olacağım. Bu bölgeye bir Küçük Menderes Üniversitesi'nin kurulması, sağlık kampüsü açılması, ayrıca burası ziraatçı bir bölge olduğu için, buraya mutlaka bir  ziraat  fakültesinin açılması konusunda  hemen  çalışmalara  başlayacağım. “

Bölgeyi uluslararası alternatif bir turizm bölgesi yapmak için çalışacağını belirten Prof Dr. Boztuğ, "Bölgeye, uluslararası alternatif bir turizm bölgesi yapmak için çalışmak benim yapacağım ilk işler arasındadır. Su sporları turizmi, dağcılık, yamaç paraşütü, rafting sporlarıyla bölgeye bir canlık kazandırmak için tüm gücümü ortaya koyacağım.”

Editör: Haber Merkezi