HABER: FUAT İNCİ


Özel Dünya Ortaokulu'nda uygulanmaya başlanan “Mind Lab Programı”, düşünce oyunlarıyla çocukların hem beyinlerine hem de duyularına hitap eden güçlü bir eğitim aracıdır. Mind Lab Programı, Özel Dünya Ortaokulu öğrencilerinin sosyal (takım çalışması kurabilme, empati, sosyal ortama uyum), duygusal (kararlı, özdisiplinli, duygularını kontrollü yaşayabilme) ve bilişsel (problem çözme, karar verme, sözel beceriler, stratejik ve yaratıcı düşünme) becerilerini geliştirmektedir. “Mind Lab Olimpiyatları”na hazırlanan gurup 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşmuştur. Bu guruptaki öğrencilere haftada iki ders saati uygulanan Mind Lab eğitimindeki yöntemler ve stratejiler yaşlarına uygun olarak hazırlanmıştır.

“Dünya Koleji Mind Lab.Takımı”, İstanbul'da Cemile Sultan Korusu'nda Türkiye'nin bir çok özel okulundan gelen rakipleri ile yarışmaya katıldı. Gurup üyeleri, Abalone oyununda Egehan Altıntaş, Koridor oyununda Tolga Kurhan, Octi oyununda Ahmet Özfirat, Checkers oyununda Yiğit Türkan idi.

Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu, Mind Lab'i Ödemiş'te ilk kez uygulayan okul olduklarını, öğrencilerinin Mind Lab Türkiye Finali’nde heyecanlı ve keyifli bir rekabet ortamında geliştirdikleri stratejileri uygulama fırsatı bulduklarını belirtti.                

Editör: Haber Merkezi