Dünya Koleji GSK Küçük Kız Takımı İzmir’den 3 puanla döndü. Gaziemir Kapalı Spor Salonunda Marla Ege Voleybol karşılaşmasında 3.set hariç çok iyi bir oyun ortaya koyan takım maçı 3-1 alarak salondan çeyrek final biletini alarak çıktı.

Maça Meltem Kuydere,Bilge Kalay, Dila Sendurur, Cemile Ak, Zeynep Birgül  ve Berna Bacak’tan okusan kadroyla çıkan Dünya Koleji takımı çok üstün bir oyundan sonra seti 25-18 kazandı ve 1-0 öne geçti.

2.sete kural gereği 3 değişik oyuncu ile başlayan Dünya Koleji bu set Nil Esmer Dilay Görken ve Duygu Güngör ile forma giydi. Bu sette de çok üstün olan takım seti 25-11 alarak maç 2-0 oldu. Bu sette Meltem ataklarda çok etkili bir oyun ortaya koydu. Ayrıca Bilge ve Zeynep’ te rakip takımın ataklarında file üstünde duvar örerek geçit vermedi.

3.sette seyircinin kötü tezahürat etmeye başlaması ile oyundan kopan kızlarımız setin sonlarında bu baskıya ve kötü sözlere karşı duyarsız kalıp toparlansa da setin sonucu değişmedi ve seti 25-23 kaybetti. Durum 2-1 oldu.

Bir grup seyircinin hakaret ve küfürleri tepki topladı

4.settede seyircinin 12-13 yaşında olan Dünya Koleji Voleybol takımı kızlarına  küfür ve hakarete varan sözlerle baskı kurmaya çalışması diğer seyirciler tarafından protesto edildi. Ancak bu durum kızlara büyük bir hırs verince takım olarak mükemmel oynamaya başladı. Rakibi Meltem, Bilge, Zeynep ve Dilay la iyice dağıtan takım Seti 25-13 maçı da 3-1 kazanarak fair play ruhundan nasibini almamış olan seyirciye unutamayacakları bir ders verdi.

Velilerin ve sporcuların sataşmaları maç sonunda da devam edince Güvenlik birimlerince önlem alındı. Bu maçtan da galip ayrılan Dünya Koleji Voleybol Kız takımı Kasım ayının 17’sinde gurupta ki son maçına kadar çeyrek finale çıkmaya hak kazandı.

Editör: Haber Merkezi