Özel Dünya Koleji, 2014-2015 sezonunda kulüpleşerek ilk yıl voleybol branşında İzmir’de, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği İl Şampiyonluğu Müsabakalarına katılma kararı aldı.

Akademik başarıları ile sesini duyuran ve çok başarılı sonuçlara imza atan ve bu başarı grafiğini arttırarak sürdüren Özel Dünya Koleji, bu başarılarının yanına sportif başarıları da ekleme kararı aldı.

Dünya Koleji Gençlik ve Spor Kulübü (Dünya Koleji GSK) ilk olarak Ödemiş’te Ödemiş Belediyespor, Emniyet-Spor ve Ödemiş Gençlik Spor’da antrenörlük yapan ve başarılı takımlar oluşturan antrenör Adnan Büyükkırlı ile sözleşme imzalayarak çalışmalarına start verdi. Uzun ve sıkı bir antrenman periyodundan sonra İzmir İl Şampiyonası’na Küçük Kız (2001 ve 2002 doğumlular), Yıldız Kız (1999 ve 2000 doğumlular) ve Genç Erkek (1996-1999 doğumlular) kategorileri olmak üzere üç kategoride takımlar kurarak çalışmalarına başladı.

Dünya Koleji’ni bir marka haline getirmeyi amaçlayan Yönetim Kurulu, amaçlarının Dünya Koleji’nin akademik başarılarını sportif başarılar ile de taçlandırmak olduğunu belirterek, Dünya Koleji GSK’nde yer alan oyuncularının Dünya Koleji mentalitesine, misyonuna ve vizyonuna uygun, sporcu ahlakı almış fair-play çerçevesinde mücadele eden oyunculardan kurulduğunu belirterek, sportif başarının ikinci planda olduğunu, öncelikli hedefin bu donanıma sahip oyunculardan kurulu takımlar oluşturmak olduğunun altını çizdiler.

  Tüm takımların favorisi “Dünya’nın Küçük Melekleri”

Küçük Kız Kategorisi’nde müsabakalarına devam eden Dünya Koleji GSK Küçük Kız Voleybol Takımı, çok başarılı bir grafik ortaya koyarak gurubunda oynadığı 9 maçın 8’ni kazanarak şu an itibari ile gurubunda ikinci durumda. Küçük Kız Takımı’nın gurup liderliği yolundaki rakibi Ege Final Takımı’nın maçları tamamlandığı için liderlik şansları halen devam etmekte. Dünya Koleji GSK Küçük Kız Takımı,  gelecek hafta gurubun 6. sırasında bulunan Seferihisar Belediyespor ile oynayacağı maçı herhangi bir skorla kazandığı takdirde gurubunu lider olarak bitirecek ve kalan son 6 takım arasına adını yazdıracak. 6 final gurubundaki rakipleri ile kıyasıya bir mücadele içine girecek olan “Dünya’nın Küçük Melekleri” İzmir’deki voleybol otoriterleri ve taraflı - tarafsız tüm takımların favorisi durumunda ve şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterilmekte.

Yıldız Kız Voleybol Takımı grubun en başarılısı                                                   

Yıldız Kız Kategorisi’nde müsabakalarına devam eden Dünya Koleji GSK Yıldız Kız Voleybol Takımı ise bu yıl katıldığı ligde öncelikle çeyrek finale yükselerek ciddi bir başarı gerçekleştirdi. Çeyrek finali de geçen takım yarı final gurubunda çok güçlü rakipleriyle (Rota Koleji, DSİ Spor ve İzmir B.Ş.Bld) başarılı bir şekilde mücadele ederek ilk 8 takımın oluşturduğu final gurubuna yükselme şansını son maça taşıyarak maçı şanssız bir şekilde 3-1 kaybetti. 9-12 maçlarını oynamaya hak kazandı. Gurubunda 7 takım bulunan Dünya Koleji GSK Yıldız Kız Voleybol Takımı, şu ana kadar oynadığı 5 maçın 5’ini de kazanarak bitime 1 hafta kala gurubunu 1. sırada tamamlamayı ve son 4 takım arasına kalmayı garantilemiş durumda. Yıldız Kız Voleybol Takımı da, aynı Küçük Kız Voleybol takımı gibi şampiyonluğun tek favorisi olarak gösterilmekte.

Dünya Koleji GSK’de hedef Türkiye Şampiyonası Finalleri

Dünya Koleji GSK, bu yıl 1996-1999 doğumlu erkeklerin oluşturduğu Genç Erkek Voleybol Takımları ile de mücadele etmekte ve bu alanda da İzmir Voleybolu’nda Dünya Koleji’ni ve Ödemiş’i çok başarılı bir şekilde temsil etmekte. Başarılı sonuçlarının yanında centilmenlikleri ve saygılı davranışları ile de adından sözettiren ve takdir toplayan takım oyuncularının hedefi, İzmir’in çok güçlü takımları ile girdiği mücadelede İzmir’de ilk 3 takım arasına girerek Ödemiş’i ve Dünya Koleji Markası’nı Türkiye Şampiyonası Finalleri’nde temsil etmek. Gurubunda Arkas, Bornova Anadolu Lisesi Chocoliva,Tevfik Fikret Lisesi Altekma, Menderes Belediye gibi çok güçlü ve çeşitli liglerde takımları bulunan 7 takımla mücadele ediyor.  Son duruma göre gurubunda 4. durumda olan Dünya Koleji GSK Genç Erkek Voleybol Takımı’nın 2 maç eksiği bulunmakta ve 3. olan Tevfik Fikret Lisesi Altekma ile arasındaki puan farkı sadece 1. Tevfik Fikret Lisesi Altekma ile iki maç yapacak olan Voleybol Takımı’nın oynayacağı daha dört maç var ve bu maçları kazandığı takdirde İzmir İl 2.cisi olacak,  bir maç kaybettiği takdirde ise 3. olarak Türkiye Şampiyonası Finalleri’nde boy gösterecekler.

Tüm sporsever öğrencilere çağrı

Takımlarının sadece Dünya Koleji öğrencilerine açık olmadığını; Ödemiş,Tire Bayındır gibi çevre ilçelerden ve çeşitli okullardan gelen sporculardan oluştuğunu söyleyen antrenör Adnan Büyükkırlı kapılarının voleybolu seven tüm öğrencilere açık olduğunu ve gelecek sezon için çalışmalara kısa zamanda başlayacaklarını belirterek 2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu erkek ve kız öğrencilere yönelik voleybol okulları açacaklarını söyledi. Takımın daha sonraki yıllarda Ödemiş ve çevre ilçelerin  çocuklarına hizmet edeceğini belirten Adnan Büyükkırlı  bu anlamda tüm öğrencilere seslenerek onları Dünya Koleji Ailesi’nin bir ferdi olmaya çağırdı.

Ödemiş’in gurur kaynakları Dünya Koleji’nden

Dünya Koleji Yıldız Kız Takımı’nda forma giyen Firdevs Kiremitçi, Milli Takıma aday oyuncuların katılacağı ve nisan ayında Ankara‘da düzenlenecek olan “Gelişim Kampı”na katılacak.

Kulüp Başkanı Dr. Engin Esmer, Firdevs Kiremitçi gibi öğrencilerin başarısından dolayı gurur duyduklarını ve böyle oyuncuların Ödemiş’te yetişmelerinin, Ödemiş’in gururu olduğunu söyledi. Amaçlarının tüm Ödemiş ve bölgede bulunan ilçelerin çocuklarına hizmet etmek olduğunu belirtti. Daha önce “Milli Takım Aday Kampı”na çağrılan Gizem Kasap’ın takımlarında olduğunu ve gelişimine devam ettiğini söyledi. Kulüp Başkanı Engin Esmer; amaçlarının Ödemiş’in yanısıra çevre il ve ilçelerin değerlerini ortaya çıkarmak olduğunu belirterek bu anlamda spora destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi